Očekuje se oko 100 trkača / -FOTO: AMSK PODI
17/09/2024 u 18:39 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

MBAT "Podi Meridian" održaće se od 4. do 6. oktobra

Na međunarodnoj brdskoj auto trci na Podima kod Herceg Novog će nastupiti oko 100 takmičara iz Italije, Njemačke, Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore

Međunarodna brdska auto trka "Podi Meridian 2024" i "Kup Herceg Novi" održaće se 4. do 6. oktobra u Herceg Novom na Podima.

Na trci će nastupiti oko 100 takmičara iz Italije, Njemačke, Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Među prijavljenim takmičarima iz inostranstva su višestruki šampion Evrope Italijan Kristian Merli, šampion CEZ-a Mađar Laslo Šaš, Njemac Aleksander Hin, kao i jedan od naših najboljih takmičara i aktuelni šampion Evrope Vasilije Jakšić.

Takmičari će se za MBAT Meridian 2024 i KUP Herceg Novi oprobati na stazi dugoj 4.020m.

Božidar - Boško Radović, direktor trke kazao je da je najveći dio priprema za organizaciju trke u završnoj fazi, kako radovi na stazi tako i u cjelokupnoj strukturi organizacije takmičenja.

-Ove godine očekujemo oko stotinu, veoma kvalitetnih takmičara, što potvrđuju i njihove titule. Čast nam je što ćemo ove godine ugostiti takmičare iz osam evropskih zemalja, koji će svojim učešćem na MBAT "Podi Meridian 2024" i "Kup Herceg Novi" dodatno doprinjeti razvoju i popularnosti trke, ali i automobilizma u Crnoj Gori. Što se konkretno tiče organizacije trke, staza će biti u potpunosti prilagođena svim pravilima i standardima, a sve u cilju sigurnosti i bezbjednost takmičara, ali i publike. Staza će i ove godine cijelom dužinom biti ozvučena, tako da će posjetioci, zaljubljenici ovog sporta biti u mogućnosti da čuju komentatore, te budu upoznati sa svim dešavanjima u toku trke, naglasio je Radović.

Radović je kazao i to da je za "Kup Herceg Novi" obezbijeđen bogat nagradni fond.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 18:39