Црногпрски шахисти / - Фото: Шаховски савез
11/11/2021 u 15:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нови селектор и нови циљеви: Црногорски шахисти на ЕП у Словенији

Шаховска репрезентациjа Црне Горе сjутра почиње своj наступ на шампионату Европе, коjи се игра у словеначком Чатежу

У измиjењеном саставу у односу на претходна такмичења, наши репрезентативци путуjу у Словениjу. 

Нови селектор репрезентациjе, Иван Соколов, одлучио се да наш наjбољи национални тим наступи у саставу: велемаjстор Никола Ђукић, интернационални маjстор Лука Драшковић, велемаjстор Драгиша Благоjевић, велемаjстор Небоjша Никчевић и Никола Потпара. Соколов jе одлучио да промиjеша карте, повратком Никчевића, те шансом указаном Потпари, коjи дебитуjе у националном тиму.

Наша репрезентациjа заузима 30. мjесто по стартном реjтингу, у конкуренциjи 39 екипа. 

Очекуjемо да наши репрезентативци пруже добре партиjе, а оптимизам не криjе ни дугогодишњи предводник наше репрезентациjе, велемаjстор Никола Ђукић:

- Велико jе задовољство поново наступати за репрезентациjу на великом такмичењу, након што прошле године Олимпиjада ниjе одржана због свима познате ситуациjе. Као и обично, конкуренциjа на Првенству Европе jе паклена, али не сумњам да ће наша екипа имати шта да покаже. Са новим селектором, коjи има огромно знање и искуство, а у нешто измиjењеном саставу у односу на претходна такмичења, вjеруjем да ћемо сви бити изузетно мотивисани и спремни да пружимо своj максимум.

Играће се девет кола по шваjцарском систему, а први фаворит jе репрезентациjа Русиjе, за коjом слиjеде екипе Азербеjџана, те Француске и Пољске. 

Партиjе првог кола на програму су у петак.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 14:10