Bojana Popović / Foto: Lazar Ružić
05/10/2024 u 17:07 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Popović pred Đer: Pokušaćemo da pružimo dobar otpor

Šefica stručnog štaba Budućnosti očekuje još jedan težak meč

Odavno to nisu derbiji kao nekada, ali utakmice protiv Đera su uvijek privilegija i treba uživati u njima - pred rukometašicama Budućnosti je sjutra najveći mogući izazov i duel protiv aktuelnog prvaka Evrope, koji u "Moraču" stiže kao lider B grupe i koji je upisao sve tri pobjede.

Na strani Đera je sve - kvalitet, iskustvo i uloga apsolutnog favorita, ali mladi tim Bojane Popović pokušaće da pruži što jači otpor.

- Još jedan težak meč je ispred nas, kao što smo najavili svaki će biti takav. Đer dolazi uvijek u punom sastavu, kupuju igračice da imaju bukvalno i treću postavu, oni su uglavnom u ozbiljnoj rotaciji i toga se drže godinama. Kada dolaze u Podgoricu, dolaze sa osjećajem da se igra taj derbi od prije 10,12 godina i znaju da će biti borba i otpor, iako to nije isti tim kao tada - rekla je šefica stručnog štaba Bojana Popović.

Budućnost je odigrala dobre utakmice u Bukureštu protiv Rapida i Odenzea u gostima, ali ne i protiv Bresta na povratku u najevću crnogorsku dvoranu nakon četiri godine.

Popovićeva očekuje maksimum svog tima protiv šestostrukog šampiona i nada se boljoj partiji nego protiv francuskog tima.

- Spremamo se i fokusiramo na sebe, njih je teško analizirati, igraju jednostavno jer imaju mnogo dobrih individualaca, tako da održavaju taj tempo tokom cijelog meča i rješavaju utakmicu u svoju korist. Pokušaćemo da im pružimo dobar otpor, koliko je to u našoj moći. Da bi se održao ritam sa Đerom moramo praviti rotacije, iskreno voljela bih da i mlađe osjete taj kvalitet, ali u drugu ruku to je za njih obaveza jer ako niste fokusirani Đer to kažnjava - dodala Popović.

Kao igračica Bojana Popović je igrala mnogo velikih utakmica i nikada nije imala strah od rivala. Ma ko bio na suprotnoj strani, jer kako kaže najvažnije je "namjestiti glavu" za meč.

- Iz svog iskustva im dajem instrukcije, igranje protiv ovakvih timova je razlog zašto se trenira rukomet, da bi igrao protivh ovakvih igračica. Nemaju čega da se boje, njihovo je da rade ono što najbolje znaju, i naravno da budu borbene, što na kraju krajeva svi vole da vide - zaključila je Popović.

Meč se igra sjutra od 16.00 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 17:08