Bojana Popović / Foto: Lazar Ružić
19/09/2024 u 21:16 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Popović pred gostovanje u Odenzeu: Moramo da realizujemo šanse

"Plave" kasno večeras putuju u Dansku

Pred rukometašicama Budućnosti je treći ovosezonski ispit u Ligi šampiona - nakon poraza od Rapida u Bukureštu protiv kojeg su odigrale dobrih 35 minuta i lošeg izdanja pred svojom publikom protiv Bresta, izabranice Bojane Popović u subotu (16 časova) očekuje teško gostovanje u Odenzeu i duel protiv domaćeg istoimenog tima.

Prošle sezone "plave" su doživjele težak poraz (39:24) u Odenzeu, uloga favoirita i ovog puta pripada danskom timu, koji je ostvario polovičan učinak u prva dva kola.

Protiv Bresta je Budućnost parirala samo 16 minuta, a onda potpuno potonula. Stoga je ekipa u minuloj nedjelji imala na čemu da poradi.

- Stvorili smo puno šansi koje nismo realizovali protiv Bresta, i to se baš odrazilo na rezultat, to ne smije da se dešava. Nemamo kapacitet da ne pogađamo stvorene šanse, i sve što izgradimo tim moramo da realizujemo ako bi da se primaknemo ekipi Odenzea u narednom meču - rekla je šefica stručnog štaba Bojana Popović.

Svjesna je Popovićeva kvaliteta protivnika i njihovog najvećeg oružja – tranzicije.

- Igrali su odlično kod kuće protiv Bitihajma, u drugom meču protiv Esjberga primili su dosta golova i to nam može dati neke smjernice, ali taj rezultat može samo da zavara. Najopasniji su iz tranzicije, a to nam je bio problem i prošle godine. Kažnjavaju svaku grešku i usresređene su na brzo trčanje i vraćanje.

Nakon gostovanja u Danskoj predstoji pauza u elitnom takmičenju zbog EHF sedmice. Pauza koja drugim ekipama možda odgovara, ali ne i Budućnosti.

- Nama više fale utakmice, nego pauze, jer gubimo ritam, dosta igračica je u reprezentaciji, ali treniraćemo i uigravati ove koje ostanu - zaklјučila je Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 23:55