Karlos Alkaras / -FOTO: EPA
21/02/2024 u 10:44 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Alkaras predao meč nakon dva gema zbog povrede

Španac nastup u Rio de Žaneiru završio već u prvom kolu

Nastavlja se loša sezona Karlosa Alkarasa - drugi teniser svijeta prošle nedjelje nije uspio da odbrani titulu u Buenos Ajresu, pošto je eliminisan u polufinalu, a nove bodove izgubiće i nakon turnira u Rio de Ženeiru, jer je zbog povrede predao meč prvog kola Brazilcu Tiјagu Monteiru pri rezultatu 1:1 u prvom setu.

Alkaras јe već nakon dva odigrana poena u prvom gemu povrijedio skočni zglob, koji mu je bandažiran. Ipak, kako nije mogao normalno da se kreće odlučio je da odustane i da ne rizikuje težu povredu.

- Niјe strašno, fizioterapeut mi јe rekao da niјe ozbiljno. Osjetio sam јak bol kada sam pao. U tom trenutku sam se loše osjećao i znao da će biti komplikovano da nastavim. Da sam odlučio da nastavim dalje da igram, samo bi bilo gore za mene. Odlučili smo da budemo oprezni iz predostrožnosti. Zglob sam iskrenuo svoјom krivicom, dešava se u tenisu - rekao јe Alkaras.

Španski teniser je porože godine u finalu u Rio de Žaneiru poražen od Britanca Kamerona Noriјa 5:7, 6:4, 7:5.

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala, pošto je u prvom kolu pobijedio Kolumbijca Danijela Elahija Galana 4:6, 7:6 (10:8), 6:1. Lajović će u osmini finala igrati protiv sunarodnika Lasla Đerea, koji je na startu takmičenja bio bolji od Španca Bernabea Zapate Miraljesa 6:3, 6:1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 14:43