Danka Kovinić / -FOTO: AUS OPEN/TWITTER
18/12/2023 u 15:22 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danka propušta Australijan open, na terenu u martu

Najbolja crnogorska teniserka zamrznula rang i prioritet joj je nastup na Olimpijskim igrama

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić propustiće Australijan open, prvi grend slem u narednoj sezoni, a na teren će se vratiti u martu. Takav je trenutno plan, pošto još nije sanirala povredu leđa.

- Povreda me još muči, pokušavam da je saniram. Oporavak ide polako, tako da ne mogu ništa unaprijed da planiram. Nadam se da ću u martu moći da se takmičim, prvo na nekim slabijim turnirima kako bih ušla u formu, a onda se nadam da ću igrati i na grend slemovima i Olimpijskim igrama, gdje ću vjerujem predstavljati Crnu Goru - kazala je Kovinić.

Danka je trenutno 150. igračica na VTA listi, pad će se nastaviti, ali je zamrznula rang. Olimpijska norma joj je prioritet.

- Posljednji meč sam odigrala na JU-ES Openu, tako da sam zamrznula rang zbog povrede. To je neki vid benefita iz neke loše situacije što ću zadržati rang koji sam imala na JU-ES Openu i što ću moći da ga koristim kada se vratim na teren. Biću u prvih 100 što će mi, nadam se, biti dovoljno za nastup na olimpijskom turniru - poručila je Kovinić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:45