Novak Đoković se oprostio od titule / EPA-EFE-DANIEL MURPHY
31/08/2024 u 08:05 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đoković nakon eliminacije: Djelovao sam i osjećao se amaterski na momente

Olimpijski šampion se od starta turnira nije osjećao svježe na terenu

Posljednji grend slem turnir dobiće novog šampiona, nakon što je u trećem kolu Novaka Đokovića šokirao Aleksej Popirin, koji je ostvario najveću pobjedu u karijeri (6:4, 6:4, 2:6, 6:4).

Srpski teniser će tako sezonu završiti bez osvojenog grend slema, prvi put od 2017. godine, na 25. titulu moraće da sačeka narednu godinu, s tim da je u ovoj osvajanjem olimpijskog zlata ostvario glavni cilj.

U Njujorku Novak se od starta turnira nije osjećao dobro, mučio se sa igrom i servisom, a bio je i bez energije. Priznao je Đoković da je olimpijski turnir definitivno imao uticaj na njegovu igru...

- Nisam se osjećao svježe mentalno ni psihički. Drugačija je podloga. To je definitivno imalo određeni uticaj. Potrošio sam mnogo energije u osvajanju zlata. Nisam stigao u Njujork svjež mentalno i psihički. Zato što je Ju-Es open u pitanju htio sam da pokušam. Nisam imao fizičkih problema, samo sam osjetio kao da sam bez goriva. Od prvog meča nisam uspio da se pronađem na ovom terenu. To je sve što mogu da kažem. Život ide dalje. Pokušaću da se saberem i vidim šta slijedi - kazao je Đoković.

Nije Novak imao igru, nije izgledao dobro na terenu.

- Čestitke Popirinu i njegovom timu. Igrao je bolje i zaslužio je da pobijedi. Iskreno, s obzirom na to kako sam se osjećao i igrao od starta turnira... treće kolo je uspjeh. Igrao sam jedan od najgorih tenisa u životu. Servis mi je bio daleko najgori ikada... Na brzoj podlozi kakva je ova, ne možete da pobijedite bez servisa. Ne možete da pobijedite protiv momaka koji su u formi poput Alekseja. Bio je ovo užasan meč za mene... - iskren je bio Novak.

U Njujork je osvajač 24 grend slem titule došao i bez pripremnog meča na betonu. Sve je to uticalo da ne bude na šampionskom nivou.

- Brzi uslovi, totalno drugačije u odnosu na ono gdje sam trenirao i pripremao se. Bilo mi je mučno igrati na ovaj način i osjećati se ovako. Raspala mi se igra totalno. Djelovao sam i osjećao se amaterski na momente. To je realnost, sastavni dio sporta. Na OI je bilo ogromno pražnjenje, bilo je pomisli da li uopšte da dolazim ovdje, neslavno sam završio, idemo dalje.

Sezona bez grend slem titule, kao i rana eliminacija u trećem kolu Ju-Es opena ostavlja gorak ukus.

- Imao sam osjećaj da na Rolan Garosu mogu da osvojim titulu, ali sam se tu povrijedio. VImbldon finale… Olimpijske igre jesu bile najveći cilj, tu sam odigrao najbolje. Ako je takva godina da se osvoji samo to zlato, prihvatam, čekao sam ga cio život. Rezultatski najslabija sezona u poslednjih 15 godina, tako se i osjećam, ali tako je kako je.

O narednim turnirima ne razmišlja.

- Samo o onome sjutra i narednoj nedjelji. Vratiću se u Beograd, pa ću da vidim kako se osjećam za dalje - zaključio je Đoković.

Očekuje Novaka Đokovića i pad na ATP listi, nakon Ju-ES opena biće četvrti, a mogao bi da padne i na peto mjesto.

Ujedno, ovo je i prva sezona nakon 22 godine, kada niko iz "Velike trojke" neće osvojiti grend slem titulu. Prvi put od 2002. godine, ni Rodžer Federer koji je u penziji, ni Rafael Nadal (koji je na pragu penzije), a ni Novak Đoković nisu osvojili nijednu grend slem titulu.

U Australiji se radovao Janik Siner, dok je Karlos Alkaras osvojio titule na Rolan Garosu u Vimbldonu. Novog šampiona dobiće i Ju-Es open.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 15:48