Janik Siner / -FOTO: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO
03/09/2024 u 09:24 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Siner zakazao spektakl protiv Medvedeva

Rus i Italijan u četvrtfinalu Ju-Es opena repriziraće finale Australijan opena. Među osam i Aleks de Minor. Kompletirana i ženska četvrtfinala

Ju-Es je ove godine donio brojna iznanađenja, pa ćemo u četvrtfinalu imati sudar jedina dva grend slem šampiona u turniru - prvi reket planete Italijan Janik Siner slavio je 7:6, 7:6, 6:1 protiv Amerikanca Tomija Pola i zakazao derbi protiv Rusa Danila Medvedeva. Biće to repriza finala Australijan opena, a u Melburnu Siner je u najvažnijem meču dosadašnje karijere nakon preokreta izvojevao trijumf u pet setova (3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3) i osvojio prvu grend slem titulu.

U Njujorku će igrati 13. međusobni duel. Trenutno je skor 7:5 za Rusa, koji se Sineru za poraz u Melburnu revanširao na Vimbldonu, savladavši ga u četvrtfinalu.

- Težak meč. Početak nije bio dobar, ali sam se trudio mentalno da ostanem u prvom setu. Dva seta su mogla da odu u drugom pravcu, tako da sam veoma srećan kako je sve ispalo – rekao je Siner nakon trijumfa protiv Pola.

Pokazao je Siner i mentalnu snagu u prva dva seta koja je prelomio u taj-brejkovima.

- Volim kada sam pod pritiskom. Bilo je situacija ranije kada sam gubio taj-brejkove, ali trudim se da učim iz tih situacija. Dolazim iz skijanja i tu nemate pravo na grešku inače je trka gotova. U tenisu je ipak malo drugačije - rekao je Siner.

Među osam najboljih je i Australijanac Aleks de Minor, koji je bio bolji od zemljaka Džordana Tompsona sa 6:0, 3:6, 6:3, 7:5 i zakazao duel protiv Britanca Džeka Drejpera.

Na turniru teniserki posljednje dvije karte za četvrtfinale čekirale su prva teniserka svijeta Poljakinja Iga Švjontek i Brazilka Hadad Maja. Švjontek je nadigrala Ruskinju Ljudmilu Samonovu sa 6:4, 6:1, dok je Hadad Maja u tri seta dobila Dankinju Karolinu Voznijacki 6:2, 3:6, 6:3.

 

Parovi četvrtfinala (muškarci)

Tejlor Fric - Aleksander Zverev

Grigor Dimitrov - Frensis Tijafo

Džejk Drejper - Aleks de Minor

Janik Siner - Danil Medvedev

Žene

Ppaola Badosa - Ema Navaro

Arina Sabalenka - Ćinven Dženg

Karolina Muhova - Hadad Maja

Iga Švjontek - Džesika Pegula

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 10:17