/ - FOTO: FACEBOOK, SPS
26/03/2023 u 09:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: U interesu je Srbije da ne uvodimo sankcije Rusiji

Pratićemo kako će se ta odluka reflektovati na srpsku ekomoniju, kazao je on

Ministar spoljnih poslova u Vladi Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija ostavila otvorenu mogućnost da odluka o uvođenju sankcija Rusiji zbog napada na Ukrajinu bude promijenjena, ako srpska privreda i građani počnu da trpe nepopravljivu štetu.

- Pošto je odluka Savjeta za nacionalnu bezbjednost još na snazi, to znači da nemamo još taj slučaj - rekao je Dačić za Kurir i dodao da je u interesu Srbije da ne uvodi sankcije Rusiji, ali da prate kako se ta odluka reflektuje na srpsku ekomoniju.

Prema njegovim rečima, osim pritisaka na Srbiju zbog neuvođenja sankcija, smanjena je i spoljnotrgovinska razmjena dvije zemlje, dok je „u nekim zapadnim zemljama koje su uvele sankcije Rusiji povećana“.

Komentarišući izjave ministra privrede Rada Baste, člana Jedinstvene Srbije koja je u koaliciji sa Dačićevom Socijalističkom partijom Srbije, da bi Srbija trebalo da uvede sankcije Rusiji, Dačić je ponovio da njegova partija i svi njihovi članovi vlade stoje iza odluke Savjeta za nacionalnu bezbjednost i državne politike.

- Sve dok je na snazi naša odluka i naša politika u vezi sa sankcijama, mi ćemo je dosledno poštovati- kazao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:27