Aljbin Kurti / - SHUTTERSTOCK
23/06/2023 u 23:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti optužio Borela za dezinformacije o hapšenju Srba

Dezinformacije su opasne i neprihvatljive, poručio je Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocijenio je današnje izjave visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepa Borela zbog hapšenja na sjeveru i marša Bezbjednosne snage Kosova u Južnoj Mitrovici kao opasne i neprihvatljive dezinformacije.

Kurti je na tviteru tako odgovorio na izjavu Borela koji je ranije danas objavio kako je "veoma uznemiren" zbog "ilegalnih hapšenja kosovskih Srba" i "marša KSB-a u Južnoj Mitrovici" i dodao "neće tolerisati" dalju eskalaciju situacije.

Kurti je u odgovoru rekao da širenje panike i lažnih tvrdnji samo "naduvava tenzije i pomaže onima koji traže eskalaciju".

– Poziv svima: Molimo vas da potvrdite izvore i sačekajte zvanične informacije od kosovskih institucija prije nego što odlučite da se javno bavite emitovanjem vijesti ili predviđanjem događaja –napisao je Kurti na Tviteru.

On je rekao da je tokom dana uhapšen Srbin na sjeveru uhvaćen "na osnovu obilja dokaza i u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku Kosova".

Kurti je rekao da kao premijer nema uticaja na istrage i hapšenja.

On je takođe pojasnio da je KFOR bio obaviješten o maršu BSK-a u Južnoj Mitrovici i da je to bila ranije planirana godišnja aktivnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 16:37