/ - Фото: Фејсбук
03/06/2022 u 18:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новљанин убио девојку након раскида, а робију ће одслужити у Црној Гори

Дејан Дабович је своју дјевојку, која је живјела у Новом Саду, убио након што је са њим раскинула дугогодишњу емотивну везу, а дан прије убиства опљачкао је кладионицу

Дејан Дабовић, који је 2019. године у Новом Саду убио Душанку Јоцовић, због чега је осуђен на доживотну казну затвора, добио је премјештај у Црну Гору, чији је држављанин.

Решењем Вишег суда у Новом Саду усвојена је молба Дабовићевог браниоца да казну доживотног затвора издржава у Црној Гори, преноси Портал 021.рс.

Против решења о усвајању молбе за премјештај жалило се Више јавно тужилаштво у Новом Саду, у ком су навели да услови за премјештај нису испуњени, јер Дабовић није измирио обавезе из пресуда у вези са имовинско-правним захтјевима и трошковима поступка.

- Апелациони суд у Новом Саду је након одржане сједнице вијећа 1.јуна, донио решење којим се одбија жалба Више јавног тужилаштва у Новом Саду као неоснована. У образложењу своје одлуке, другостепени суд наводи да је, у складу са Kонвенцијом о трансферу осуђених лица и Уговором између Републике Србије и Црне Горе о међусобном извршавању судских одлука у кривичним стварима, Виши суд у Новом Саду правилно усвојио молбу, јер су испуњени сви законски услови за премјештај ради издржавања казне затвора. Осуђени јесте држављанин државе извршења казне, у њој има пребивалиште и осуђеном је преостало више од шест мјесеци неиздржане казне затвора- наводи се у саопштењу Вишег суда у Новом Саду.

Осим тога, како се наводи, услови су испуњени и зато што је пресуда правноснажна, а против осуђеног се не води други поступак. Kако се додаје, разлози Тужилаштва нису законски услови за премјештај осуђеног.

Подсетимо, тридесетједногодишњи Дабовић из Херцег Новог, осуђен је на доживотни затвор у августу прошле године. Он је дјевојку, која је живјела у Новом Саду, убио након што је са њим раскинула дугогодишњу емотивну везу, а дан прије убиства опљачкао је кладионицу.

Дабовић је жртву сачекао испред улаза зграде у којој је живела, након чега је напао.

Јоцовић је преминула од повреда задобијених том приликом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 03:17