/ FOTO YOUTUBE/ - FOTO YOUTUBE
23/11/2021 u 12:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Одбијен захтјев за изузеће судија у поступку против Шарића

У поменутом поступку, Дарко Шарић је означен као организатор криминалне групе која је шверцовала 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Европу

Захтјеви Дарка Шарића, осуђеног на 15 година затвора због међународне трговине наркотицима и његових адвоката да се изузме четворо од петоро судија Апелационог суда који би требало да одлучују о жалби на пресуду Специјалног суда у Београду, одбијен је.

Шарић тражио изузеће вијећа: Осам година сам у притвору, нико неће да чује другу страну

Како је пренео портал Nova.rs, захтјеви Шарићеве одбране одбијени су на данашњој сједници од стране предсједника Апелационог суда у Београду.

Током јучерашње сједнице, одбрана је имала примедбе на састав већа и тражили су изузеће судија Сретка Јанковића, Весне Петровић, Татјане Вуковић и предсједнице вијећа Наде Хаџи Перић, јавља Nova.rs.

У поменутом поступку, Дарко Шарић је означен као организатор криминалне групе која је шверцовала 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Европу. Он је због тог кривичног дјела осуђен на 15 година затвора, а у притвору се налази од 2014. године када се предао српским властима.

Иначе, сједница је планирана да траје седам радних дана, закључно са 30. новембром и одржава се у згради Специјалног суда у Устаничкој улици.

Претходну другостепену пресуду у мају је укинуо Врховни касациони суд по ванредном правном леку Шарићевих адвоката из процесних разлога, тј због непрописног састава апелационог већа које је одлучивало о жалбама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 20:19