Иван Контић - фото: Управа полиције
06/08/2021 u 15:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Потврђена оптужница против Контића: Тврди да ни у једном моменту није имао намјеру да убије

Приликом саслушања у тужилаштву, Контић је, како сазнајемо, негирао кривицу и тврдио да је био први нападнут

Оптужница јподигнута против Никшићанина Ивана Контића (30) која га терети за покушај убиства Београђанина Миљана Мандића (28) је потврђена, али, како нам је речено у Вишем суду у Новом Саду, још није постала правоснажна, јављају Novosti.rs.

Њему је решењем ванпретресног вијећа новосадског Вишег суда, поново је продужен притвор, и по том решењу може трајати до 2. септембра.

Против Контића се у новосадском Вишем тужилаштву водила истрага због сумње да је 24. августа 2020. године у Јеврејској улици у Новом Саду претукао Мандића. Инцидент су забиљежиле камере са видео-надзора, а снимак се касније појавио на друштвеним мрежама.

image

Иван Контић - фото: Управа полиције

Двојица се бране са слободе

Оптужница  је поред Контића, подигнута против још двојице, О.Л. осумњичен да је учествовао у тучи у којој је претучен Миљан Мандић, пуштен је из притвора откобра прошле године и послат кући на издржавање кућног затвора са наногицом на коју је осуђен због другог кривичног дјела. Л.В. који се сумњичи да је помогао О.Л. после почињеног кривичног дјела, такође је тада пуштен да се у даљем поступку брани са слободе.

Приликом саслушања у тужилаштву, Контић је, како сазнајемо, негирао кривицу и тврдио да је био први нападнут. Одговарајући на питања у вези са сумњама за које се терети, он је тврдио да је снимак са надзорних камера исјечен и да је јавности приказан само дио догађаја. Контић је тада још истакао да да ни у једном моменту није имао намјеру да убије оштећеног, како је то представљено у јавности и што му се ставља на терет.

По међународној ппотјерници која је за њим била расписана, Контић је ухапшен 11. октобра у Подговорици у изнајмљеном стану. Он је децембра 2020. изручен Србији, а на саслушању пред судијом за претходни поступак је тврдио да није побјегао из Србије, већ да је у Црну Гору отишао прије било каквог покретања поступка против њега, да посјети родитеље.

Жртва пребијања Миљан Мандић је у истрази према незваничним информацијама, испричао о свему ономе што се види на снимку са надзорне камере. Наводно је казао да га је те вечери  тукао Контић, а о поводу за тучу није казао ништа конкретно. Рекао је да Контића познаје као пријатеља свог брата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. maj 2024 18:16