/ - МЈЕСТО УБИСТВА, ФОТО: Ж.Б.
17/05/2022 u 12:00 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: Преко криптованог телефона договарали двоструко убиство на Веруши

Истрага је навела да је транскрипти SKY апликације, коју су користили осумњичени, открила да је убиство Прелевића и Пековића планирано неколико мјесеци раније

Двоструко убиство на Веруши у којем је убијен НемањА Прелевић (28) и ДанилО Пековић (20), планирано је путем криптованог телефона и SkY, наводи се у документу истраге.

Подсјећамо, због тога је Специјално државно тужилаштво подигло оптужницу против осам особа. Међу оптуженима је Марко Зекић,  Миомир Ђукић, Драган Билетић, Василије Ђукић, Мирчета Михаиловић, Ненад Миличић, Горан Милашиновић, Бранислав Ивановић и Драган Тарић.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА: Осам осумњичених за двоструко убиство на Веруши

Истрага је дошла до основане сумње да су Зекић, Ђукић и Михаиловић  по претходном договору заједно убили Прелевића и Пековића.

-Један дио ове криминалне организације имао је задатак да прати кретање Прелевића и Пековића како би одредили најповољније мјесто и вријеме за њихову ликвидацију. Након што су дознали да ће Прелевић и Пековић 17. октобра бити у кући Прелевића у мјесту Увач, ту су информацију саопштили Зекићу, Ђукићу и Мирчети Михаиловићу који су се упутили ка Веруши. Мирчетић је предао аутоматску пушку и пиштољ Зекићу и Ђукићу који су након краће расправе на вратима викендице убили Прелевића испаливши у њега више пројектила у главу и горњи дио тијела. Затим су ушли су у викендицу и убили Пековића- наводи се у оптужници.

Истрага је навела да је транскрипти SKY апликације, коју су користили осумњичени, открила да је убиство Прелевића и Пековића планирано неколико мјесеци раније.

- Након убиства Прелевића и Пековића, Зекић преко крипроване СКY апликације групи саопштава план о рекетирању једне особе из Берана од које је планирао да узме 100.000 еура како би покрио трошкове ликвидације двојице Подгоричана на Веруши- детаљи су истраге.

Подсјећамо, полиција је 18.10.2020. године саопштила да је  "око 18,20 А.П. пријавила да јој супруг Н.П. (1992) не одговара на позиве и да се налази у викендици у Лјеворечким тузима, у близини Колашина, са другим Д.П. те да је комшија наишао у викендицу и затекао Н.П. без знакова живота".

-Полиција је изашла на лице мјеста гдје је затекла ово лице без знакова живота.  На лицу мјеста је затечено још једно беживотно тијело-саопштено је тада из Управе полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:25