Александар Вулин / - МУП Србија
22/05/2022 u 12:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Русиjа нас ниjе бомбардовала, ниjе тражила да признамо Косово

Знам, представници великих сила ће рећи “не гледаjте у прошлост“- казао је Вулин

Коментаришући захтјеве Запада да Србиjа уведе санкциjе Русиjи, министар полициjе Александар Вулин jе указао на чињеницу да Москва, за разлику од Запада, никада ниjе бомбардовала Србиjу.

- Русиjа нас никад ниjе бомбардовала, ниjе тражила да признамо Косово… Морате да водите рачуна о вашим интересима. Знам, представници великих сила ће рећи “не гледаjте у прошлост“. Предсједник Александар Вучић jе рекао да jе он државник, слободни лидер, што jе апсолутна истина. Већина лидера у ЕУ су суверени, као да владаjу териториjама, а не државама - рекао jе Вулин за ТВ Прва.

Он jе изразио дивљење предсједнику Србиjе, рекавши да нико други не би имао ту храброст и издржљивост коjу Вучић демонстрира, преноси Нова С.

- Вучић jе био jасан, рекао jе да ћемо водити рачуна о себи, свом образу, прошлости, будућности. Не можемо да заборавимо да jе Русиjа спријечила резолуциjу Велике Британиjе из 2015. године у Уjедињеним нациjама, да су Срби геноцидан народ. Не знам одакле предсjеднику Вучићу та храброст, нико други не би имао ту храброст и издржљивост. Знам лично колико он трпи, хвала му на томе-  додао jе Вулин.

Вулин jе поновио да jе против увођења санкциjа Русиjи.

- Да ли би увођење санкциjа Русиjи нешто промијенило у економиjи Русиjе? Не би. Зашто се толико инсистира на томе? Зашто се, онда, не каже: ''Ви, Срби, не можете да бирате приjатеље, ми ћемо да вам одаберемо''. Оне раниjе притиске коjе сам видио у Бриселу, то jе ништа наспрам онога што се сада дешава према нашоj земљи - истакао jе Вулин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 06:47