Александар Вулин / Фото: МУП Србија
21/04/2022 u 10:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Свако ко је мрзио Русе, мрзио је и Србе

Нећу да мрзим Русију, нећу да мрзим никога, имам право да не изгубим ни једног јединог пријатеља, казао је министар

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин казао је за РТС да га више од сукоба у Украјини брине мржња која је ослобођена према Русима у свијету и истиче да се плаши да свака русофобија на крају заврши као србофобија.

- Ми смо стари, древни и историјски народ који сам бира своје пријатеље. Русија је наш пријатељ, словенски народи су наши пријатељи, Кина је наш пријатељ, Индија је наш пријатељ, земље у Европи су наши пријатељи. Немојте очекивати да ми прихватамо ваша непријатељства- истакао је Вулин.

Истакао је да се Европски парламент не пита превише ни у Европи, али би хтио да се пита у Србији и одлучује о свему што се у њој дешава.

- У овом тренутку је повјерење у Европску унију код Срба на историјском минимуму и када би предсједник Александар Вучић одржао само један полуговор у којем би изразио сумњу у наш европски пут и европску будућност, ја вам гарантујем да би повјерење у Европску унију било ниже него у НАТО пакт- истиче Вулин.

Вулин сматра да је оно што ради Европски парламент најбољи начин да се схвати да Србија не треба да буде у Европској унији.

Казао је да усвајање резолуције неће имати никакав значај што се тиче Срба, осим што ће бити, у политичком смсилу, јасан путоказ "да нас не желе".

- Они мјере нашу љубав према Европи мржњом према Русији. Ако волите Европу, морате да мрзите Русију. Нећу да мрзим Русију, нећу да мрзим никога. Имам право да не изгубим ни једног јединог пријатеља. Ја не учествујем у вашим сукобима-поручио је Вулин.

Истиче да га више од сукоба у Украјини брине мржња која је ослобођена према Русима у свијету.

- У Европи и свијету не смијете да мрзите никога, не смете да кажете ништа што није политички коректно, осим према Русима. Бојим се да свака русофобија на крају заврши као србофобија. Свако ко је мрзио Русе, мрзио је и Србе и свако ко је волио Србе никада није могао да не воли Русе. Мржња која је ослобођена је опаснија од сукоба- закључио је Вулин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 00:29