/ - ФОТО: НТО ЦГ
09/05/2022 u 18:58 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Туристичка организација ЦГ на Фестивалу миграција, културе и грађана у Луксембургу

Посјећеност штанда на ком се представила Црна Гора је било јако велико због разноликости понуде и како кажу због све већег квалитета, што је изузетно охрабрење за туристичку привреду ЦГ

Национална туристичка организација Црне Горе и Аеродроми Црне Горе учествовали су на фестивалу Le festival debarque a Hollerich који се одржао у Луксембургу 7. и 8. маја. НТО ЦГ по први пут представља своју понуду на овом фестивалу на штанду удружења Lëtzebuerg.

Посјећеност штанда на ком се представила Црна Гора је било јако велико због разноликости понуде и како кажу због све већег квалитета, што је изузетно охрабрење за туристичку привреду Црне Горе.

- Наша организација даје већ годинама све информације грађанима Луксембурга о Црној Гори, њеним природним љепотама и туристичким атракцијама, а интересовање за Црну Гору као туристичку дестинацију је знатно веће током последње двије године. Луксембуржани често говоре да љубав долази преко стомака, те са велики задовољством посјетиоцима фестивала представљамо традиционална црногорска јела, која све одушевљавају, поручила је  предсједница Удружења Луксембург- Црна Гора  Christiane Kieffer.

Црногорски штанд посјетио је амбасадор Црне Горе у Бриселу Иван Лековић.

Током овог фестивала, који се одржава већ 39 година, грађани Луксембурга имају прилику да се упознају са различитим културама које чине Луксембург.

Процјењује се да је фестивал посјетило преко 7.000 људи, који су на 70 штандова имали прилику да се упознају са културом, кулинарским специјалитетима, занатима као и са литературом земаља као што су: Црна Гора, Португалија, Пољска, Мозамбик и наравно Луксембург. Поред представљања на штандовима, током фестивала се одржавају и разне едукативне радионице на тему мултикултуралности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:06