е / Национална туристичка организација ЦГ
05/04/2022 u 09:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Великој Британији пораст интересовања за туристичку понуду Црне Горе

Са тржишта Велике Британије, према информацијама хотелијера, биљежи се добар букинг за период од маја мјесеца

Интересовање британских туроператора за Црну Гору као туристичку дестинацију расте, показала је туристичка берза “New Deal Europe 2022” на којој је учествовала Национална туристичка организација Црне Горе, а која је одржана 4. априла у Лондону.

- Ријеч је о ексклузивној туристичкој берзи посвећеној подстицању туристичког бизниса у региону Балкана и Југоисточне Европе, која има за циљ представљање понуде овог региона кључним туроператорима из Велике Британије и цијелог свијета. Догађај је окупио националне туристичке организације, хотелијере, туристичке агенције, авио компаније и друге туристичке дјелатнике из 12 балканских земаља и преко 200 одабраних туроператора и агената из области луксузног, активног, културног, конгресног  туризма и друго, који или већ нуде или су заинтересовани да укључе понуду овог брзорастућег региона у своје програме- речено је из  Национална туристичка организација Црне Горе.

Са тржишта Велике Британије, према информацијама хотелијера, биљежи се добар букинг за период од маја мјесеца. У многим хотелима је ово тржиште међу водећима када је у питању интересовање за ову љетњу туристичку сезону.

- Авио доступност је унапријеђена, тиме што од априла и нискобуџетна компанија  Wизз Аир почиње са директном линијом на релацији Лондон-Подгорица, поред Еасy Јет-а који и ове сезоне наставља да повезује Лондон и Манчестер са Тивтом. Уз редовну цјелогодишњу линију Рyанаир-а ка Подгорици,  захваљујући летовима ове три компаније, од априла до краја октобра мјесеца,  имаћемо директне летове са Великом Британијом свакодневно, на основу чега можемо очекивати и растућу посјету са овог тржишта у предстојећој сезони. Након строгих ограничења путовања која су била на снази током претходне двије године, Велика Британија је међу првим земљама које су укинуле све рестрикције на путовања својих грађана у иностранство, али и рестрикције које су се односиле на улазак у њихову земљу- истиче Александра Максимовић из Националне туристичке организације Црне Горе. 

“Туристички сектор Уједињеног Краљевства се вратио“ изјавио је Тим Алдерсладе, извршни директор Аирлинес УК, након објаве Владе УК 18. марта ове године, да се укидају све Цовид мјере за путовања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 16:46