/ Facebook
28/11/2023 u 21:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Abazović: Nova Vlada nije imala hrabosti da promijeni odluku prethodne, uz podršku Crne Gore, Rijad izabran za domaćina

On je istakao da je zahvalan ministru i svim zaposlenima u MVP na konzistentnosti i upućuje ih da nastave da u strateškim pravcima slijede politiku koju su uspostavili

Dobro veče, Crna Goro. Vlada Crne Gore glasala da Rijad dobije organizaciju EXPO 2030, napisao je na svom fejsbuk profilu bivši premijer Dritan Abazović nakon što je u Parizu odlučeno da Saudijska Arabija organizuje naredni EXPO.

- Glavni grad Saudijske Arabije dobio je organizaciju svjetske izložbe za 2030. godinu. Nova Vlada, kao što sam i očekivao, nije imala hrabosti da promijeni odluku prethodne Vlade, pa je, uz podršku Crne Gore, Rijad izabran za domaćina. Još jedan u nizu dokaza o ispravnosti odluka 43. Vlade - napisao je Abazović.

On je istakao da je zahvalan ministru i svim zaposlenima u MVP na konzistentnosti i upućuje ih da nastave da u strateškim pravcima slijede politiku koju su uspostavili. 

- Koliko sada neracionalno zvuče sinhronizovani pritisci da promijenimo odluku i da to, navodno, može uticati na evropski put Crne Gore. Kad smo kod toga, Rim je dobio 17 glasova, od čega je šest članica EU glasalo za Italiju, dok je značajan broj članica podržalo Rijad.

Glasanje je na kraju izgledalo ovako:

Rijad - 119 glasova

Busan - 29 glasova

Rim - 17 glasova

Idemo dalje, svaka propaganda se dnevno obesmišljava, a superiornost odluka 43. Vlade se potvrđuje na svakom mjestu na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Na pravom smo putu - napisao je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 02:07