Dritan Abazović / - VLADA CG
05/06/2023 u 15:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Abazović o smjenama u Ispitnom centru: Ne znam zašto se to ranije nije desilo

Zbog problema sa ispitima stotina maturanata direktorica Ispitnog centra Dragana Dmitrović smijenjena na telefonskoj sjednici Vlade

Premijer Dritan Abazović portvrdio je za medije da je dao ovlašenja ministru prosvjete Miomiru Vojinoviću da smijeni direktoricu Ispitnog centra Draganu Dmitrović, kao i Upravni odbor Ispitnog centra koji predvodi Valentina Radulović, nakon što je više stotina maturanata dobilo nula bodova na ispitu iz maternjeg jezika.

Za smjenu, kazao je premijer, više je razloga. Kao prvi razlog premijer je podsjetio na loše planiranje djece na odlaske na olimpijade iz fizike, matematike, drugih oblasti.

– Drugo, svaljivanje krivice na neke druge ljude, sada problemi sa maturskim ispitima. Ko nije spreman da preuzme odgovoronost neka ide kući i ne znam zašto se to ranije nije desilo – rekao je on.

Zeleno svjetlo za smjenu dao je na upit ministra prosvjete.

– Vrijeme je da biramo druge ljude da rješavamo probleme, ko ne želi da radi, ko ima neku drugu ambiciju, ne može je ostvarivati preko djece Crne Gore – dodao je Abazović. 

Smijenjen je danas i Upravni odbor Ispitnog centra koji predvodila Valentina Radulović, nakon što je više stotina maturanata dobilo nula bodova na ispitu iz maternjeg jezika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 06:28