Novak Adžić / - GRADSKA TV/PRINTSCREEN
12/03/2024 u 17:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić povodom 77 godina od pogibije Krsta Popovića: Bio si i ostao svetionik i mučenik crnogorske slobode

Crnogorska evropska partija izražava duboki pijetet i poštovanje prema liku i djelu, žrtvama i zaslugama generala Krsta Popovića za Crnu Goru i pokazuje savjesni odnos prema velikanima kao što je on bio, koji su sve dali i sami svoj život da bi se obnovila Crna Gora i bila vječna, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Crnogorske evropske partije Novak Adžić oglasio se povodom 77 godina od pogibije Krsta Popovića.

- Sjutra se navršava 77 godina od pogibije viteza odbrane prava, časti i slobode Crne Gore, proslavljenog crnogorskog junaka i nesalomivog patriote, brigadira (generala) crnogorske vojske, vojnog vođe Božićnog ustanka 1918/1919. godine, vrhovnog komandanta crnogorske oslobodilačke gerile (1919-1922), potonjeg komandanta Crnogorskih trupa u Italiji 1921-1922, dugogodisnjeg političkog emigranta u Italiji, Argentini, Francuskoj i Belgiji, jednog od vođa Crnogorske stranke od 1935. do smrti, istaknutog i dosljednog crnogorskog suvereniste i bastadura Krsta Todorova (Zrnova) Popovića. Počivaj u miru, mučeniče i heroju Crne Gore. Dok bude Crnogoraca i svih patriota koji vole Crnu Goru, svih nacija i vjera, biće i naše Crne Gore, za koju si Ti, junače i generale, život dao i cijelog života se riterski borio, navodi se u saopštenju.

Adžić ističe da Krsta Popovića istorija i generacije crnogorskih patriota nikad neće zaboraviti.

- Slava Ti i vječni mir slavni generale s vjerom da je Crna Gora kao feniks i neuništiva i da nas velikosrpske ale nikad neće pokolebati ni slomiti. Bio si i ostao generale Popoviću svetionik i mučenik crnogorske slobode, koji je stradao cijelog života za našu Crnu Goru. Sjećajući de Tebe i Tvoje žrtve za Crnu Goru, pokazujemo da ideja pravedne i slobodne Crne Gore i odbrana njenog suvereniteta ima trajni smisao i vrijednost. Ne damo Te Crna Gora. Sve za Crnu Goru,Crnu Goru ni za što, saopštio je Adžić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 12:32