Slavjanka Petrovska  i Filip Adžić / - MINISTARSTVO ODBRANE
17/11/2022 u 13:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Adžić sa makedonskom ministarkom odbrane Petrovskom u Skoplju

Jačanje dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje ključno za dugoročnu stabilnost Zapadnog Balkana, kazao je Adžić

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, sastao se danas sa ministarkom odbrane Republike Sjeverne Makedonije Slavjankom Petrovskom u Skoplju.

- Ministar Adžić izrazio je zadovoljstvo zbog sastanka i naglasio da Crna Gora i Sjeverna Makedonija imaju izuzetnu saradnju u oblasti odbrane, te iskazao očekivanje da će u narednom periodu biti dodatno unaprijeđena kroz implementaciju zajedničkih aktivnosti i projekata, kako na bilateralnoj osnovi, tako i u okviru NATO - navodi se u saopštenju Biroa za odnose s javnošću Ministarstva odbrane.

image

Slavjanka Petrovska  i Filip Adžić

- MINISTARSTVO ODBRANE

Adžić je naglasio važnost jačanja zajedničke platforme za doprinos regionalnoj stabilnosti kroz učešće u regionalnim inicijativama, čime se pruža doprinos i kolektivnim sposobnostima Alijanse za suočavanje sa izazovima koji su pred nama.

Takođe je dodao da je jačanje dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje ključno za dugoročnu stabilnost Zapadnog Balkana.

- Sastanak je bio i prilika da se ukaže na odličnu saradnju na polju školovanja crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju.

image

Sa sastanka u Skoplju

- MINISTARSTVO ODBRANE

Adžić je informisao ministarku Petrovsku da se planira skoro upućivanje I kontingenta Vojske Crne Gore u Borbenu grupu pojačane budnosti (eVA - enhanced Vigilance Activitie) u Republiku Bugarsku - navode u saopštenju iz resora odbrane.

Ministarka odbrane Sjeverne Makedonije Slavjanka Petrovska kazala je da saradnja naše dvije zemlje saveznice predstavlja primjer ostalim zemljama u regionu i izrazila zahvalnost Crnoj Gori na podršci koju je pružila Sjevernoj Makedoniji  na putu ka članstvu u NATO.

Tokom sastanka ukazano je na značaj zajedničkog korišćenja kapaciteta nacionalnih centara za obuku zemalja regiona, naglašavajući da se samo udruženim kapacitetima može doprinijeti sprječavanju rastućih bezbjednosnih izazova i očuvanju stabilnosti u ovom dijelu Evrope.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 07:26