/ RAJKO USKOKOVIĆ
29/11/2022 u 13:06 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ambasada Francuske: Orden viteza Nacionalnog reda za zasluge Rajku Uskokoviću

U okviru konferencije posvećene borbi protiv sajber kriminala, potencijalnim opasnostima i iskustvima Francuske, uručen je orden viteza Nacionalnog reda za zasluge

U okviru konferencije posvećene borbi protiv sajber kriminala, potencijalnim opasnostima i iskustvima Francuske, koju je danas organizovalo Udruženje francusko-crnogorskih kompanija u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, ambasador Francuske gospodin Kristijan Timonije, u prisustvu predstavnika Vlade Crne Gore, rektora Univerziteta, gospodina Vladimira Božovića, predstavnika Privredne komore i predstavnika crnogorskih i francuskih preduzeća, uručio je orden viteza Nacionalnog reda za zasluge gospodinu Rajku Uskokoviću.

- U svom govoru ambasador je istakao da ovo odlikovanje nije samo znak zahvalnosti za jačanje ekonomskih i prijateljskih veza između dvije zemlje i značajne rezultate Udruženja francusko-crnogorskih kompanija, na čijem je čelu gospodin Uskoković od njegovog osnivanja, 2017. godine, već i priznanje njegovoj izuzetno uspješnoj karijeri. Nakon studija u Kotoru i usavršavanja u oblasti saobraćaja na prestižnim institutima u inostranstvu, g. Uskoković je veliki dio svog profesionalnog puta posvetio razvijanju ekonomskih odnosa između Francuske i Crne Gore, najprije kao predstavnik nacionalne kompanije Montenegro airlines u Parizu, u periodu od 2003. do 2013. godine, a zatim kao predstavnih renomirane francuske kompanije Valgo u Crnoj Gori, istovremeno intezivno radeći na približavanju postojećih crnogorskih standarda iz oblasti saobraćaja i ekologije najboljoj međunarodnoj praksi- navodi se u saopštenju.

Ambasador je dodao da pomenuti rezultati ne bi bili mogući bez ličnih kvaliteta gospodina Uskokovića, njegove otvorenosti, posvećenosti, upornosti i velikodušnosti, što prepoznaju svi koji imaju priliku da sa njim sarađuju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:15