adis balota / FOTO: IGOR šLJIVANčANIN
01/06/2024 u 14:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Balota: Nezakonite odluke Vesne Bratić sad svi plaćamo

Generalni sekretar SDP-a Adis Balota je saopštio da je jasno da će poslije niza presuda u koristi smijenjenih direktora škola država Crna Gora ovu svojevrsnu osvetu bivše ministarke Vesne Bratić platiti nekoliko stotina hiljada eura.

- Da li je motiv tadašnje ministarke Bratić bilo unapređenje školskog sistema ili klasična osveta, pokazuju i zadnje sudske odluke. Tadašnja masovna razrešenja direktora osnovnih i srednjih škola su jasno ukazala na nezakonitost. Jedino je 30-avgustovska većina je “glasno” ćutala, istakao je Balota.

On navodi da su javno upozorili, i poslije prvih smjena reagovali, da se radi o osveti i nezakonitim odlukama i tražili od predsjednice skupštinskog Odbora za prosvjetu (Božena Jelušić – URA) da pod hitno pozove ministarku Bratić na kontrolno saslušanje. Nažalost, izostala je reakcija i tadašnje odluke ministarke i njenog nezakonitog ponašanja sada svi plaćamo.

- Ali očigledno da je krajnji domet takvog načina vođenja sektora prosvjete samo šteta po budžet Crne Gore, sudski procesi protiv naše države i jedna velika blamaža odgovornih koji su sve ovo izglasali i podržavali, zaključio je Balota.

CGO: Šteta nastala smjenama direktora škola je nesporna, a nadležne institucije ne pokreću postupke

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 00:41