Aleksa Bečić / - GOV.ME
25/11/2023 u 09:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Glas države u borbi protiv nasilja nad ženama mora biti najglasniji

Moj lični doprinos ovoj borbi biće nesebičan, sa ciljem stvaranja sigurnijeg i pravednijeg društva za sve naše građanke, poručio je Bečić

Na današnji dan, obilježavamo Dan borbe protiv nasilja nad ženama, ne samo kao podsjetnik na neprekidnu borbu protiv ovog društvenog zla, već i kao afirmaciju naše kolektivne posvećenosti zaštiti i poštovanju svake žene, kazao je potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić.

- U našoj zemlji, institucije moraju biti bedem snage, a naše društvo mora pokazati vrhunac odgovornosti. Vjerujem da zajedno možemo uspostaviti društvo u kojem je svijest o neprihvatljivosti nasilja nad ženama duboko ukorijenjena. Glas institucija mora odjekivati najjače, naročito u borbi protiv nasilnika. Nijedan pojedinac, ma koliko bio moćan, ne smije nadglasati sistem pravde i reda - kazao je Bečić.

Dodaje da pristup mora biti djelotvoran, brz, efikasan, snažan i odgovoran.

- Dugujemo to svakoj žrtvi, dugujemo to svakoj porodici i našoj zemlji. Ovaj dan treba da bude trenutak kad obnavljamo svoju posvećenost ovoj važnoj borbi, ne samo unutar granica naše države, već i globalno - kazao je potpredsjednik Bečić.

U budućnosti, želim da ovaj dan bude obilježavan na način koji odražava našu ozbiljnost i snažnu posvećenost rješavanju ovog problema. Vizija koju gajimo je jasna – glas države u borbi protiv nasilja nad ženama mora biti najglasniji, a naše preventivno, adekvatno i proaktivno djelovanje ključno. Moj lični doprinos ovoj borbi biće nesebičan, sa ciljem stvaranja sigurnijeg i pravednijeg društva za sve naše građanke, zaključio je Bečić.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 01:20