/ - RADOMIR BOžOVIć - FOTO: RTCG
25/10/2022 u 20:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Božović: Ne prihvatamo povećanje plata od 15% i štrajk opcija

Mi smo osluškivali naše kolege i koleginice iz čitave Crne Gore i skoro apsolutno nam je stigla podrška da ne prihvatimo taj predlog, prosvjetni radnici smatraju da zaslužuju više, kazao je Božović

Glavni odbor Sindikata prosvjete Crne Gore nije na današnjoj sjednici prihvatio predlog Ministarstava finansija i prosvjete da zarade prosvjetnim radnicima budu uvećane za 15% od prvog januara naredne godine, a da u 2024. i 2025. godini budu nova uvećanja.

Sindikat ne odustaje od zahtjeva za uvećanjem plata od 45%, a traže i da se u pregovore uključi premijer Dritan Abazović.

- Glavni odbor Sindikata prosvjete Crne Gore zahtijeva da što skorije nastavimo pregovore o povećanju zarada prosvjetnim radnicima i da na narednom sastanku pored ministra prosvjete, gospodina Miomira Vojinovića, ministra finansija, gospodina Aleksandra Damjanovića bude i premijer Dritan Abazović i da zajedno dođemo do prihvatljivog rješenja kojim bi uvećanje zarada prosvjetnim radnicima dovelo do 45 % - navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik sindikata Radomir Božović.

Božović je poručio da očekuju brz odgovor Vlade.

- Mi smo osluškivali naše kolege i koleginice iz čitave Crne Gore i skoro apsolutno nam je stigla podrška da ne prihvatimo taj predlog, prosvjetni radnici smatraju da zaslužuju više - kazao je Božović za TVCG, piše portal RTCG.

Naveo je i da razmišljaju o štrajku.

- Da li će to biti neka vrsta protesta, ili štrajk upozorenja ili ulazak u štrajk razgovaraćemo o tome i javnost će biti upoznata - saopštio je Božović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:43