foto: uprava policije / - FOTO: UPRAVA POLICIJE
24/07/2024 u 21:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Uspješna saradnja kroz projekte i unapređenje granične bezbjednosti

Policije Crne Gore i Njemačke nastavljaju uspješnu saradnju kroz najznačajnije strateške projekte i unapređenje granične bezbjednosti.

To je saopšteno na sastanku direktora crnogorske Uprave policije, Zorana Brđanina sa novoimenovanim oficirom za vezu Savezne policije Njemačke, Francom Veberom, i dosadašnjim oficirom za vezu Florijanom Vedekindom.

Brđanin je zahvalio Vedekindu na nemjerljivom doprinosu unapređenju granične bezbjednosti koja se najviše ogledala u brojnim vrijednim donacijama koji su realizovani tokom njegovog mandata.

- A kojim je značajno unapređen nadzor državne granice, suzbijanje prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija, sprečavanje nezakonitog prelaska državne granice ali i vještine pripadnika granične policije u obavljanju redovnih aktivnosti- dodaje se u saopštenju.

Brđani je, kako se navodi, istakao tradicionalno prijateljske odnose sa Saveznom policijom i ukazao da je Njemačka jedan od najznačajnijih strateških partnera koji svojom podrškom doprinosi ispunjenju obaveza na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Dodaje se da je Brđanin izrazio uvjerenje da će se takva saradnja nastaviti i imenovanjem Vebera za oficira za vezu Savezne policije Njemačke, kako u segmentu kontinuiranog jačanja kapaciteta Sektora granične policije, tako i kroz najavljenu podršku Sistemu za upravljanje informacijama i predmetima policije u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 12:53