/ - FOTO: UPC
26/05/2023 u 16:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bulajić i Terzić: Dogovoreno potpisivanje sporazuma o intenziviranju saradnje UPC i UP

Saradanja će se odnositi na korišćenje zajedničkih baza podataka, kao i intenziviranje dosadašnje saradnje i sinhornizovano djelovanje

Direktori Uprave prihoda i carina (UPC) Vladimira Bulajića i v.d. direktora Uprave policije Nikole Terzića na današnjem sastanku zaključili su sporazum između Upave prihoda i carina i Uprave policije, a koji će se odnositi na jednobrazno zajedničko djelovanje carinskih i policijskih službenika, kao i poreskih inspektora, navodi se u saopštenju UPC.

Prema njihovim riječima, saradanja će se odnositi na korišćenje zajedničkih baza podataka, kao i intenziviranje dosadašnje saradnje i sinhornizovano djelovanje, kojim će se doprinijeti uspješnijem sprovođenju aktivnosti iz nadležnosti ove dvije institucije

- Dva direktora su se saglasila da je ova inicijatva još jedan korak naprijed u borbi protiv krijumčarenja, kao i krivičnih djela iz oblasti privedenog kriminalieta i pranja novca - navodi se u saopštenju Uprave prihoda i carina.

Osim toga, dodali su, na sastanku je bilo riječi i o pružanju asistencije i pomoći u izvršavanju zadataka, carinskim službenicima i poreskim inspektorima od strane službenika policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:20