Вања Ћаловић Марковић / -фото: Лазар Ружић
18/04/2022 u 18:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ћаловић Марковић: Хапшење Меденице важан и храбар корак новог специјалног тужиоца

Видјећемо којим путем ће поћи - да ли ће пратити стопе Светозара Маровића, ћутати и чекати да се фарсично одигра поступак, или ћемо коначно видјети нешто другачије од нашег правосуђа - навела је Вања Ћаловић

Хапшење бивше предсједнице Врховног суда Весне Меденице представља важан и храбар корак новог специјалног тужиоца, казала је извршна директорица Мреже за афирмацију невладиног сектора Вања Ћаловић Марковић.

Она је за Н1 рекла да Меденица може да буде врло незгодан свједок за многе ако одлучи да проговори, укључујући оне који и данас обављају неке од највиших државних функција.

- Видјећемо којим путем ће поћи - да ли ће пратити стопе Светозара Маровића, ћутати и чекати да се фарсично одигра поступак, или ћемо коначно видјети нешто другачије од нашег правосуђа - навела је Вања Ћаловић.

Она је казала да је питање како ће даље тећи поступак против Меденице.

Према ријечима Ћаловић Марковић, већ је велики корак што је неко ухапсио Меденицу.

„Важан и храбар корак новог специјалног тужиоца. Међутим, ми у судству нијесмо имали никакву реформу, оно је остављено онаквим каквим га је оставила Меденица и зато кажем да ћемо видети да ли ће она бити задржана или неће, а камоли касније да ли ће бити подигнута оптужница“, рекла је Ћаловић Марковић.

Она је казала да је управо Меденица бирала кадрове у врху правосуђа и судства.

Ћаловић Марковић је рекла да ће бити занимљиво видјети да ли ће судија за истрагу одредити њено задражавање јер, како је навела, сасвим сигурно може да утиче на свједоке, поступајуће судије и поједине судије за истрагу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:21