CGO raspisao iglas za Školu EU pregovora / - CGO
22/08/2024 u 09:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

CGO raspisao oglas za Školu EU pregovora

Centar za građansko obrazovanje (CGO) raspisuje konkurs za učesnike/ce Škole EU pregovora.

- Škola EU pregovora je koncipirana kao jedinstven program koji pruža širok spektar  teorijskih i praktičnih znanja i vještina o pregovaračkom procesu sa EU, a namijenjena je svima onima koji od nedavno učestvuju u pregovaračkom procesu kako bi svoj posao radili stručnije i učinkovitije, ali i onima koji žele da učestvuju u tom procesu u budućnosti ili da ga prate i procjenjuju. To je program za one koji žele da sadržajno šire svoje znanje u oblasti pregovaračkog procesa, kao i da doprinose afirmaciji evropskih ideja, standarda i najboljih praksi u Crnoj Gori - ističu iz CGO.

Kako su istakli, ukupno 25 učesnika/ca imaće priliku da kroz četiri modula, koje čine 15 tematskih sesija i jedan trening stiču znanja i vještine o osnovnim konceptima, procesima i politikama vezanim za EU integracije; aktivizmu, programima mobilnosti i umrežavanja mladih iz Crne Gore i EU; o projektnom ciklusu i pisanju prijedloga projekata za EU fondove; kao i da imaju diskusije sa ambasadorima/kama država članica EU i zvaničnicima/cama Crne Gore.

- Nastava se izvodi dva puta nedjeljno u Podgorici, u trajanju od sat i po, kao i kroz stručne seminare i konferencije. Nakon završetka programa učesnicima/cama će biti uručeni sertifikati.

Sa učesnicima/cama Škole EU pregovora radiće ugledni domaći i međunarodni stručnjaci, diplomate, zvaničnici/e Vlade i predstavnici/e civilnog društva - navode iz CGO.

Ko se može prijaviti za Školu EU pregovora?

Studenti/kinje, aktivisti/kinje, novinari/ke, istraživači/ce i mlađi profesionalci/ke, uz naznaku da prednost imaju svi oni koji pokazuju visok stepen društvenog aktivizma u vladinom, nevladinom, partijskom, sindikalnom, medijskom, privrednom, naučnom, kulturnom okviru i studentskim udruženjima.

Svi koji se prijave biće informisani o ishodu konkursa, nezavisno od toga da li su primljeni ili ne.

Kako se i do kada prijaviti za Školu EU pregovora?

Prijave (CV sa kontakt podacima i kratko motivaciono pismo) se šalju najkasnije do 4. septembra 2024. godine do 17h, elektronskom poštom na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., sa naznakom Prijava – Škola EU pregovora – IME PREZIME. 

Detaljne informacije o programu dobiće oni kandidati/kinje koji budu pozvani na Školu EU pregovora nakon procesa selekcije, a na osnovu evaluacije prijava.

Kaluđerović: Obrazovni sistem ponovo moneta za partijsko potkusurivanje

Škola EU pregovora, u organizaciji CGO-a, besplatna je za odabrane učesnike/ce, uz njihovu obavezu da pohađaju najmanje 80% programa, a odvija se u okviru projekta “EvoEU: Mladi u akciji za evropsku budućnost!” koji podržava Ministarstvo evropskih poslova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 23:40