/ - FOTO: UNSPLASH - AMIR HANNA PALESTINA. GAZA, ILUSTRACIJA
17/04/2024 u 09:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crveni krst Crne Gore uplatio novac za pomoć stanovništvu u Pojasu Gaze

Iz Crvenog krsta Crne Gore saopšteno je da je izbršen prenos prikupljenih sredstava za pomoć stanovništvu u Pojasu Gaze.

Crveni krst Crne Gore je krajem protekle godine, nakon kontinuirane komunikacije sa Međunarodnim pokretom Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, a u skladu sa mehanizmima koji su pokrenuti, aktivirao žiro-račun i sms-kod za prikupljanje pomoći ugroženom stanovništvu u Pojasu Gaze.

- Tokom akcije prikupljanja novčane pomoći, od strane građana naše zemlje, privrednih subjekata i drugih donatora, prikupljeno je ukupno 7,636.40 eura, a sredstva je Crveni krst Crne Gore, uplatio u apel Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, koji djeluje u ovom regionu od 1967. godine. Dodatno, Crveni krst Crne Gore je iz sopstvenih izvora izdvojio 5,000.00 eura u cilju pomoći pogođenom stanovništvu u Pojasu Gaze. Ukupan iznos prenijetih sredstava iznosi 12,636.40 eura - navode oni.

(UŽIVO) Izraelske snage ruše palestinske kuće na okupiranoj Zapadnoj obali

Dodaju da imajući u vidu situaciju u Pojasu Gaze, još jednom koristimo priliku da pozovemo na hitno okončanje sukoba, a u međuvremenu i na poštovanje Međunarodnog humanitarnog prava, koje je obavezujuće za države koje su se na njegovu primjenu obavezale međunarodnim ugovorima, kojima je regulisana ova oblast.

- Odrednicama Međunarodnog humanitarnog prava, štite se prava civila, lica koja više ne učestvuju ili nijesu učestvovala u sukobima, ranjenih, bolesnih i zatvorenika - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:15