/ - FOTO: SKRINšOT, UPCG
13/12/2022 u 12:47 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dogovoreno jačanje saradnje austrijske i policije Crne Gore

Tokom posjete, u komandnoj bazi EKO Cobra održana je kombinovana pokazna vježba Cobra – dronovi – Služba za deminiranje.

Delegacija Uprave policije, koju je predvodio direktor Zoran Brđanin boravila je u službenoj posjeti policiji Republike Austrije. Dogovorena je buduća podrška austrijske policije u dijelu jačanja saradnje među elitnim jedinicama

Kako su saopštili iz Uprave policije Crne Gore, tokom posjete, direktor Brđanin se sastao sa generalnim direktorom za javnu bezbjednost Republike Austrije, Franzom Rufom.

-Ovaj bilateralni sastanak je bio prilika za razgovor o kontinuiranoj podršci koju Republika Austrija pruža crnogorskoj policiji na više nivoa, ali ujedno i prilika za razgovor o modalitetima daljeg unaprjeđenja saradnje.Uprava policije ostvaruje intenzivnu saradnju sa bezbjednosnim službama Republike Austrije, s fokusom na sprovođenje zajedničkih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala, suzbijanju međunarodnog krijumčarenja narkotika, sprječavanju ilegalnih migracija i drugih inkriminisanih radnji- navode u saopštenju.

Dodaju da je dogovorena  buduća podrška austrijske policije u dijelu jačanja saradnje među elitnim jedinicama, intenziviranje saradnje u okviru postojećeg MoU koji predviđa zajednički rad kolega na obezbjeđenju državne granice sa Albanijom i Kosovom, podrška u oblasti borbe protiv sajber kriminala, ilegalnih migracija i trgovine ljudima.

-Direktor crnogorske policije je tokom sastanka još jednom izrazio uvjerenje da će se uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu i ponovio da Uprave policije ostaje  partner otvoren za kontinuirano unapređenje saradnje i zajedničko suočavanje sa svim bezbjednosnim izazovima- navode iz UP.

Tokom posjete, u komandnoj bazi EKO Cobra održana je kombinovana pokazna vježba Cobra – dronovi – Služba za deminiranje.

Takođe, tokom posjete i ostali članovi delegacije su imali bilateralne sastanke radi konkretizacije postojećih oblika operativne i druge vrste međunarodne saradnje onosno unapređenja kapaciteta Uprave policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:10