/ FOTO: DRI
30/11/2023 u 10:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DRI: Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava od 51 preporuke realizovao 26

Nadležni Kolegijum je zaključio da državni revizori izvrše dodatnu terensku kontrolu 25 preporuka, koje se odnose na preporuke, koje nijesu realizovane, djelimično realizovane i za koje se nije mogao utvrditi status realizacije

Državna revizorska institucija je izvršila naknadnu kontrolu realizacije preporuka iz Izvještaja o finansijskoj reviziji i reviziji pravilnosti poslovanja Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava za 2020. godinu.

- Nadležni Kolegijum DRI u sastavu predsjedavajući Senatom DRI, senator Nikola N. Kovačević – rukovodilac Kolegijuma i senator Zoran Jelić - član Kolegijuma konstatovao je da je Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u izvještajnom periodu od objavljivanja Izvještaja DRI, od 17. januara 2022. godine, od ukupno 51 date  preporuke realizovao 26 preporuka, 19 preporuka je djelimično realizovano, tri preporuke nijesu realizovane, dok se za tri preporuke nije mogao utvrditi status preporuka. Veći broj preporuka, koje zahtijevaju dalje praćenje odnosi se na praćenje realizacije finansiranih projekata od strane Fonda- navode je iz DRI.

Nadležni Kolegijum je zaključio da državni revizori izvrše dodatnu terensku kontrolu 25 preporuka, koje se odnose na preporuke, koje nijesu realizovane, djelimično realizovane i za koje se nije mogao utvrditi status realizacije i da izvijeste nadležni Kolegijum, najkasnije do 15. novembra 2024. godine.

- Imajući u vidu da je Odluka o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata od strane Fonda za 2023. godinu donijeta sredinom 2023. godine, da u periodu vršenja navedene kontrole realizacije preporuka nijesu bili zaključeni ugovori sa korisnicima sredstava, praćenje realizacije finansiranih projekata od strane Fonda se očekuje u III kvartalu 2024. godine. Drugi Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o finansijskoj reviziji i reviziji pravilnosti poslovanja Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava za 2020. godinu će se dostaviti Odboru za ljudska prava i slobode i isti se objavljuje na zvaničnoj internet stranici DRI- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:18