/ foto: srđa boljević
23/10/2023 u 09:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DRI: Ministarstvo sporta i mladih realizovalo četiri preporuke

Ministarstvo sporta i mladih je blagovremeno dostavilo Državnoj revizorskoj instituciji Akcioni plan i Izvještaj o realizaciji preporuka

Džavna revizorska institucija je izvršila kontrolu realizacije šest preporuka datih u Izvještaju o reviziji godišnjeg finansijskog izvještaja Uprave za sport i mlade za 2021. godinu.

- Danom stupanja na snagu Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, 06.05.2022. godine, prestala je da postoji Uprava za sport i mlade, a formirano je Ministarstvo sporta i mladih koje je preuzelo državne službenike i namještenike koji su vršili preuzete poslove, opremu i službenu dokumentaciju Uprave za sport i mlade. Shodno navedenom, preporuke DRI daju se Ministarstvu sporta i mladih, pravnom sljedbeniku subjekta revizije- navode iz DRI.

Ministarstvo sporta i mladih je blagovremeno dostavilo Državnoj revizorskoj instituciji Akcioni plan i Izvještaj o realizaciji preporuka.

- Nadležni Kolegijum DRI u sastavu:  Branislav Radulović (rukovodilac Kolegijuma) i Nikola Kovačević (član Kolegijuma), zaključio je da je Ministarstvo sporta i mladih realizovao četiri preporuke,  jedna preporuka nije primjenjiva i za jednu preporuka se nije mogao utvrditi status realizacije. Ministarstvo sporta i mladih, je realizovalo najveći dio preporuka pa kod ovog Ministarstva nije više potrebno pratiti realizaciju preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Uprave za sport i mlade za 2021. godinu- navode iz DRI.

Konačan Izvještaj o realizaciji preporuka datih u Izvještaju o reviziji godišnjeg finansijskog izvještaja Uprave za sport i mlade za 2021. godinu je objavljen na zvaničnoj internet stranici DRI.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 00:19