/ - SASA MATIC
10/06/2022 u 21:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Дукај: Влада посвећена децентрализацији и оснаживању локалних самоуправа

Он је истакао да Министарство јавне управе у континуитету ради на продубљивању сарадње и рјешавању проблема које оптерећују рад локалних самоуправа

Влада је потпуно посвећена процесу децентрализације и оснаживању система локалне самоуправе у Црној Гори, казао је министар јавне управе Мараш Дукај.

Он је данас са министрима спорта и младих Василијем Лалошевићем и просвјете Миомиром Војиновићем посјетио општину Тузи и разговарао са предсједником Општине Ником Ђељошајем.

У заједничком саопштењу министарстава јавне управе, спорта и младих и просвјете, наводи се да је током састанка разговарано о изазовима са којима се данас суочавају и централне и локалне управе, као и конкретним пројектима који ће се реализовати кроз сарадњу Тузи и централних институција.

 - Влада Црне Горе у овом мандату потпуно је посвећена процесу децентрализације и оснаживању система локалне самоуправе у Црној Гори и реформи јавне управе, казао је Дукај.

Он је истакао да Министарство јавне управе у континуитету ради на продубљивању сарадње и рјешавању проблема које оптерећују рад локалних самоуправа.

- Врата Министарства јавне управе увијек ће бити отворена за локалну самоуправу у погледу успостављања управе окренуте ка грађанима, рекао је Дукај.

Ђељошај је навео да су овакви састанци од великог значаја, када су у питању пројекти за побољшање квалитета живота грађана и захвалио се министрима на спремности за подршку и сарадњу и честитао им на новим задацима.

- Било је задовољство чекати министре нове Владе са којима смо разговарали о пројектима сарадње који помажу у побољшању живота грађана, што је наш циљ и у локалној и у централној власти, рекао је Ђељошај.

Лалошевић је нагласио да су први корак који ће предузети Министарство спорта и младих у вези са Тузи два веома важна пројекта.

Он је казао да је први корак оснивање Омладинског центра, гдје ће млади моћи да одржавају разне скупове и трибине.

- Други значајан пројекат, послије оног на стадиону ФК ,,Дечић”, се односи на пројекат за који је општина аплицирала, а који се односи на уређење спортског терена на једној од локација за коју сматрамо да је погодна за овај пројекат, навео је Лалошевић.

Војиновић је, како је саопштено, обећао да општина Тузи има пуну подршку Министарства просвјете и да ће се сарадња наставити и убудуће конкретним пројектима за добробит грађана.

Наводи се да сум након састанка у Општини, министри обишли Средњу мјештовиту школу „25.Мај”, стадион Фудбалског клуба Дечић, као и Основну школу „Јединство” у Скораћу, гдје је извршена примопредаја донације Ррок П. Гојчај – комби за потребе те школе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 08:35