Milo Đukanović / - FOTO: DPS
03/05/2023 u 12:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đukanović: Slobodna riječ svih medija za razvoj demokratije i društva pravde

Pridružujemo se UNESKO kampanji koja naglašava da je danas više nego ikada sloboda izražavanja ključna za sva druga ljudska prava, naveo je predsjednik

Slobodna riječ svih medija, uključujući i crnogorske, od vitalnog je značaja za očuvanje i razvoj demokratije i društva pravde, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i dodao da je odbrana medijskih sloboda, univerzalna misija koja ne poznaje granice.

Đukanović je to naveo u čestitki povodom Svjetskog dana slobode medija.

- Pridružujemo se UNESKO kampanji koja naglašava da je danas više nego ikada sloboda izražavanja ključna za sva druga ljudska prava i da odlučujuće doprinosi „oblikovanju budućnosti prava", naveo je Đukanović na Tviteru.

Đukanović je dodao da su novinari u napadnutoj Ukrajini i drugim ratnim područjima širom svijeta, suočeni sa najtežim izazovima profesije, danas imaju ključnu ulogu u istinitom informisanju svjetske javnosti.

- Njihova, i slobodna riječ svih medija, uključujući i crnogorske, od vitalnog je značaja za očuvanje i razvoj demokratije i društva pravde. Odbrana medijskih sloboda, univerzalna je misija koja ne poznaje granice, zaključio je Đukanović u čestitki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jun 2024 18:07