Đurović / - skupstina
06/10/2022 u 09:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović čestitala Dan Vojske: Država mora voditi računa o pripadnicama VCG

Iako se nalazimo na raskrsnici puteva, interesa i ideologija, duboko vjerujem da se na ovim prostorima više nikada neće desiti rat i da će pripadnice i pripadnici Vojske raditi na održavanju mira i stabilnosti u našoj zemlji

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 7. oktobra, Dana Vojske Crne Gore, ministru odbrane Rašku Konjeviću, načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore Zoranu Lazareviću i svim pripadnicama i pripadnicima Vojske.

- Sedmi oktobar je podsjećanje na slavnu Tuđemilsku bitku iz 1042. godine kada je naša malobrojna vojska pobijedila neuporedivo jaču - vizantijsku. Ovo nije jedini datum kojim se Vojska Crne Gore ponosi jer je hrabrost naših vojnika ovjenčana i na Martinićima, Krusima, Grahovcu, Vučjem dolu, Carevom lazu, Fundini, u Prvom i Drugom svjetskom ratu i na brojnim drugim bojištima. Iako se nalazimo na raskrsnici puteva, interesa i ideologija, duboko vjerujem da se na ovim prostorima više nikada neće desiti rat i da će pripadnice i pripadnici Vojske raditi na održavanju mira i stabilnosti u našoj zemlji, navela je Đurović.

Kako je dodala, pred vojnicima je velika obaveza jer oni predstavljaju simbol patriotizma.

- I sigurna sam da su u svakom trenutku spremni da životom brane našu domovinu. Za to zaslužuju najdublje poštovanje i zahvalnost građana i države. Danas, kada je Crna Gora punopravna članica NATO saveza, pripadnice i pripadnici naše Vojske učestvuju u mirovnim misijama širom svijeta i daju doprinos stvaranju bezbjednijeg poretka i promovisanju demokratije i vladavine prava, navela je ona.

Ne treba zaboraviti, ističe Đurović, ni njihov nesebičan rad u akcijama zaštite građanki, građana i imovine od vremenskih i drugih nepogoda, kada su pokazali da su spremni i obučeni da i u najtežim situacijama reaguju brzo i efikasno.

- Iz tih razloga, država mora voditi računa o pripadnicama i pripadnicima Vojske Crne Gore jer su oni njeni čuvari i zaštitnici i za to će uvijek imati punu podršku Skupštine Crne Gore, zaključuje Đurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:09