/ - RAJNKE - FOTO: IRF
17/11/2023 u 12:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Džudi Rajzing Rajnke: Aktivnosti Davidovića i Mićunovića omogućile korupciju

Govoreći o očekivanjima od nove vlade Rajzing Rajnke kaže da se borba protiv organizovanog kriminala i korupcije odvija dok je ona u mandatu u Podgorici

Nezakonite aktivnosti Miodraga Dake Davidovića i Branislava Mićunovića omogućile su korupciju u Crnoj Gori, saopštila je američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke, obrazlažući odluku američkog Ministarstva finansija da im uvede sankcije.

Kontroverzni nikšićki biznismen Branislav Brano Mićunović od juče je pod sankcijama američkog Ministarstva finansija. Pod sankcijama je i Miodrag Daka Davidović.

- Njihove nezakonite aktivnosti podrivaju demokratske institucije i otvaraju put malignom ruskom uticaju. Cilj ovih aktivnosti zasnovanih na dva izvršna naloga američke Vlade je zaista pokušaj da se podrže mir, stabinost i fundamentalno funkcionisanje demokrtaskih institucija u Crnoj Gori i to je naš cilj- kazala je Rajzing Rajnke, odgovarajući na pitanja novinara, piše rtcg portal.

Govoreći o očekivanjima od nove vlade Rajzing Rajnke kaže da se borba protiv organizovanog kriminala i korupcije odvija dok je ona u mandatu u Podgorici.

- Ohrabrujem Vladu da se na ozbiljan način uključi i osigura da građani Crne Gore vjeruju svojim institucijama i liderima kako bi ova zemlja ostvarila svoj cilj ulazak u EU, a to je i naš cilje- zaključila je Rajzing Rajnke

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 18:12