Драган Ивановић / - фото: СНП
12/05/2022 u 13:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ивановић: Надлежни да ријеше проблем и крену што прије са изградњом школе Владимир Назор

Дјеца мораjу да имаjу услове да би стекли своjе знање на прави начин, без гурања по другим школама коjе су им уступиле своj простор, на одређено вриjеме, наводи Ивановић

Као рођени Титограђанин, ђак Основне школе Владимир Назор на Ибричевини, апелуjем на надлежне органе да што приjе риjеше административне проблеме око ове школе како би се ђаци могли вратити у школске клупе у догледно вриjеме, казао је предсjедник Одбора СНП Главног града Подгорица Драган Ивановић.

Школа jе грађена у вриjеме Титове Jугославиjе и изњедрила jе генерациjе и генерациjе ђака коjи су у њоj стекли основно образовање и ударили темеље свом даљем школовању. И jа сам jедан од њих и то увиjек с поносом истичем. Школа Владимир Назор  можда своjим изгледом ниjе уливала повjерење родитеља коjи су тамо слали своjу дjецу, али jе своjим кадром и њиховом стручношћу то оправдавала, наглашава Ивановић.

- Обjекат jе срушен и треба изградити нови и ту нема ништа спорно. Новац jе обезбиjеђен али проблем прави администрациjа због коjе испашта скоро 1.200 ученика коjи су сада подстанари у другим школама. Како се ствари одвиjаjу,  jер ни темељи jош нису постављени, нема назнака да ће се ђаци вратити у  своjе школске клупе приjе марта наредне године - објашњава предсjедник Одбора СНП Главног града Подгорица.

Позивам Главни град и надлежна министарства да што приjе риjеше проблем и крену са изградњом школе jер дjеца не могу да чекаjу. Мораjу да имаjу услове да би стекли своjе знање на прави начин, без гурања по другим школама коjе су им уступиле своj простор, на одређено вриjеме, закључује Ивановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 20:08