ministarka prosvjete sa ambasadorkom Češke / - FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE
18/09/2024 u 16:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Jakšić Stojanović sa ambasadorkom Češke: Saradnja u oblasti obrazovanja, nauke i inovacija

Ministarka prosvjete nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović održala je danas sastanak sa ambasadorkom Republike Češke u Crnoj Gori, Nj. E. Janinom Hrebičkovom. Tema sastanka je bila unapređenje bilateralne saradnje u oblastima obrazovanja, nauke i inovacija.

Tokom sastanka, ambasadorka Hrebičkova i ministarka naglasile su značaj intenziviranja postojećih veza između Republike Češke i Crne Gore u pogledu obrazovnih programa, razmjene stručnjaka i istraživača, te realizacije zajedničkih projekata u  budućem periodu.

Jakšić Stojanović naglasila je spremnost Crne Gore da kroz aktivnu saradnju sa Republikom Češkom unaprijedi obrazovni i naučno-istraživački sektor, ističući da znanje i inovacije predstavljaju temelj daljeg napretka i razvoja Crne Gore.

- Ambasadorka Hrebičkova izrazila je zadovoljstvo aktivnostima Crne Gore kada je riječ o produbljivanju veza sa predstavnicima Vlade Republike Češke, te naglasila važnost ovakvih sastanaka kao ključnog koraka ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva u oblastima koje su od strateškog značaja za razvoj obje zemlje- navodi se u saopštenju.

Pilot-program „Sprečavanje nasilja i vandalizma“ biće sproveden u 26 škola

Obje strane izrazile su uvjerenje da će ova saradnja dodatno ojačati bliske odnose dvije zemlje, donoseći benefite ne samo obrazovnom i naučnom sektoru, već i širem društvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 16:26