Град Вуковар / - Јутарњи лист
13/11/2021 u 19:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јутарњи: Ученици из Црне Горе три дана провели у Вуковару и почели о рату другачије да размишљају

Укупно 23 ученика из Котора и Тивта у Вуковару боравили у организацији Хрватског националног вијећа Црне Горе

Хрватски Јутарњи лист објавио је информацију да су 23м ученика из црногорских градова Котора и Тивта боравили три дана у граду Вуковар, а посљедњег дана боравка примио их је вуковарски градоначелник Иван Пенава.

Ученици су у Вуковару боравили у организацији Хрватског националног вијећа Црне Горе.

Током тродневног боравка прошли су кроз школски програм које иначе пролазе осмаши у Хрватској и информисали се о Домовинском ратом и посјетили вуковарске културне установе и меморијална мјеста, пише овај хрватски лист.

- Задовољство ми је било сусрести се с њима и кроз разговор чути заиста интересантна питања везана за Домовински рат и обнову нашег града и пружити одговоре на њих. Захваљујем се Хрватском националном вијећу Црне Горе и ученицима на посјети, а може се закључити како ће младим људима из Црне Горе историја Вуковара, али и његова садашњост и његове љепоте дуго остати у лијепом сјећању - изјавио је градоначелник Пенава.

Задовољна боравком ђеце била је Валентина Сертић, учитељица хрватског језика и једна од водитељица екскурзије.

- Дјеца су дуго ишчекивала ову посјету и изненадили су нас зрелошћу и одговорношћу. Почели су о рату размишљати на другачији начин и јако сам поносна на то. Овај начин наставе засигурно ће пуно утицати на квалитет наставе, јер оставља пуно јачи утисак на децу - казала је Сертић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 12:13