/ FOTO: KCCG
17/04/2024 u 10:40 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

KCCG traži policijske patrole

Klinički centar Crne Gore (KCCG) zatražiće od Uprave policije da angažuje patrole koje bi svakodnevno dežurale u krugu te zdravstvene ustanove, a posebno od 22 do šest sati, saopšteno je iz KCCG.

Kako su naveli, broj incidenata sa osobama koje pokušavaju da nasilno uđu u krug KCCG ne jenjava, a zaposleni Službe zaštite su svakodnevno izloženi verbalnim, ali i fizičkim napadima.

KCCG će, kako su kazali, inicirati razgovore sa Upravom policije i tražiti od da, shodno mogućnostima, razmotri molbu koju je KCCG i ranije upućivao, prenosi MINA.

Iz KCCG su istakli da su incidenti juče kulminirali privođenjem u Upravu policije i dva zaposlena KCCG.

- KCCG će svakako pokrenuti odgovarajuće interne procedure, ali, na duže staze, problem ne može biti riješen bez asistencije Uprave policije - naglasili su iz KCCG.

Iz te zdravstvene institucije su kazali da im je cilj da obezbijede nesmetano i efikasno pružanje zdravstvene zaštite svim građanima.

Oni su naveli da je to nerijetko ugroženo perifernim problemima.

- Čvrsto smo uvjereni da će cijenjeni čelnici Uprave policije imati sluha za naš apel i da ćemo zajedničkim snagama naći način da stanemo na put ovom višegodišnjem problemu - poručili su iz KCCG.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:44