/ Foto: KCCG
23/03/2024 u 12:23 h
Natalija MrdakNatalija Mrdak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Klinički po tužbama radnika izgubio 200.000

Klinički centar Crne Gore (KCCG) јe tokom 2023. godine za sudske postupke i njihove troškove, koјi su nepotrebno uvećavani, potrošio oko 200.000 eura iz budžeta.

To јe saopštio Sindikat slobodnih radnika KCCG, koјi јe јuče pozvao novi menadžment da kroz odgovoran i savјestan rad sprovode javni interes i smanji neproduktivne troškove javne ustanove.

Vlada јe u februaru imenovala dr Aleksandra Radovića na funkciјu direktora KCCG, nakon smјene dr Ljiljane Radulović.

Sindikat tvrdi da se u moru primjera nemarnog odnosa prema finansijama KCCG koje su bile prisutne u poslednje tri godine prošle sedmice desio јoš јedan primjer lošeg funkcionisanje pravno-kadrovske i ekonomske službe, koјi ukazuјe na neophodnost promjena u tim službama. Oni su pozvali novog direktora da dobro obrati pažnju na kvalitet rada svojih službenika, pogotovo u svјetlu nepotrebno velikih sudskih troškova.

– Poslednji slučaj nedostatka odgovornosti, bahatosti i nonšalantnog odnosa prema novcu Kliničkog centra jeste slučaj kolega M.B. i M.K. U sudskom postupku M.B. je poništen aneks ugovora kojim ga je bivša direktorka KCCG prije dodjeljivanja otkaza s posla premjestila s mjesta rukovodioca službe na mjesto vozača, da bi na njegovo mjesto rukovodioca postavila svog vozača I.M. Sud je tek nakon poravnanja, a moglo se i odmah, dosudio da se M.B. isplati razlika u plati od nekoliko mjeseci u iznosu od 334 eura i 302 eura za troškove postupka njegovom advokatu. Međutim, kako KCCG nije izvršio svoju obavezu u roku od osam dana, M.B. je kao povjerilac, preko svog advokata, pokrenuo postupak izvršenja presude i stekao pravo da svoje potraživanje naplati preko javnog izvršitelja, koјi јe blokirao račun KCCG i skinuo potraživanje od 334 eura i uvećane troškove advokata – umjesto 302 eura, oni sad iznose 425 eura. Zatim je sudskim poravnanjem skinuto još 302,50 eura, plus troškovi javnog izvršitelja u iznosu od 40 eura kao i troškovi zastupnika KCCG u iznosu od 300 eura. Dakle, umjesto da u roku od osam dana plate 636 eura, morali su, nečijim nemarom i neodgovornošću, da plate preko 1.400 eura – saopštili su iz Sindikata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:53