Marko Kovačević / - FOTO: FB
09/04/2024 u 18:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovačeviću uručena nagrada "Gradonačelnik – prijatelj Roma 2024"

Predsjedniku opštine Nikšić, Marku Kovačeviću, u Briselu je uručena nagrada "Gradonačelnik – prijatelj Roma 2024" na Zapadnom Balkanu i u Turskoj.

- Čast mi je da sam dobitnik nagrade koja se već četvrti put dodjeljuje. Hvala Evropskoj komisiji i Evropskom parlamentu za romsko civilno društvo na ovom značajnom priznanju kojim se vrednuje ne samo moj trud, nego i veliki trud svih kolega u Opštini Nikšić uložen u stvaranje što boljih uslova za život pripadnika Romske zajednice u našem gradu - napisao je Kovačević na Fejsbuk profilu.

Kako je naglasio, biti najbolji gradonačelnik - prijatelj Roma je čast, ali i dodatna obaveza da još snažnije rade na njihovoj inkluziji i poboljšanju uslova u kojima žive.

- Opština Nikšić je ponosna na ovo značajno priznanje koje je dokaz da Crna Gora usvaja sve one standarde koji joj pomažu da ubrza svoj put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji - napisao je Kovačević.

Dodjela nagrade je organizovana u okviru Romske nedjelje, a u sklopu projekta "Romkinje – moć promjene na Zapadnom Balkanu i u Turskoj", koji je finansiran od strane Evropske unije.

Milatović: Rome uključiti u političke procese

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:54