Vasilije Lalošević / - FOTO: MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH
12/08/2023 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lalošević: Mladi su nosioci promjena na bolje

Danas je Međunarodni dan mladih

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević čestitao je Međunarodni dan mladih, navodeći da se ovaj dan obilježava sa ciljem da se skrene pažnja domaće i međunarodne zajednice na probleme mladih u globalnom društvu.

- Mladi na Zapadnom Balkanu suočavaju se sa sličnim problemima. Nezaposlenst, ekonomska nesigurnost, nezadovoljstvo, budućnost bez perspektive, migracije. Nije lak prelaz iz mlađeg u odraslo doba, a da pritom politčke promjene koje se odvijaju ne olakšavaju taj proces. Ministarstvo sporta i mladih doživljava mlade ljude kao ozbiljne partnere u stvaranju što boljih uslova za njihov rast i razvoj. Osluškujemo njihove potrebe i želje za sigurnijom budućnošću. Mladi su pokretačka snaga i budućnost jednog društva, nosioci promjena na bolje, istakao je on.

Kako je dodao, moramo im dati šansu, stati uz njih i pomoći im.

- Zato još jednom im čestitam Međunarodni dan mladih i poručujem da u Ministarstvu imate sigurnog partnera kojem je stalo do vas, i koje će kroz novu Strategiju o mladima i novi Zakon o mladima nastojati da što prije stvori, zajedno sa drugim segmentima društva, uslove da postanete donosioci odluka i motorna snaga naše društvene zbilje, poručio je Lalošević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 10:26