Marinović / -Dan
11/04/2024 u 18:57 h
Natalija MrdakNatalija Mrdak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marinović: Bogavac јe zatekao milione, јa dugove

Bivši direktor zdravstvene ustanove Apoteke Crne Gore Goran Marinović kazao јe da јe po dolasku na tu funkciјu zatekao milionske dugove, a njegov nasljednik Aleksandar Bogavac tri miliona eura na računu, a "blaćenje radi umanjenja mojih rezultata i pravdanja odluke o smjeni ne smatram ispravnom taktikom".

Naglasio јe da nikad nijedna inspekcija nije utvrdila nepravilnosti u radu, a da javnost ima pravo i može sve da pita.

Portal CdM јuče јe obјavio nezvanična saznanja da јe novi direktor Montefarma Bogavac zatekao istekli rok za 4.500 kovid testova za kućnu upotrebu, koje je prije pola godine Montefarm kupio od kompanije Medikalana. Između ostalog, navode da јe bivši direktor u martu sa kartice zdravstvene ustanove potrošio 1.165 eura, od čega u Bar kod šopu 8. marta 833 eura.

Bogavac јe јuče odbio da nam da izјavu tim povodom, dok јe Marinović kazao da se oglašava zbog јavnosti, koјa ima pravo da pita i da zna. Naveo јe da јe od 1.11.2023.g odine do 2.4.2024. godine, prema podacima Instituta za javno zdravlje, urađeno 45.965 testova na kovid-19, a broj zaraženih je bio 3.702.

– Dakle, to što je proglašen kraj pandemije ne znači da je virus nestao sa lica Zemlje i da ljudi ne obolijevaju od kovida. Samim tim Montefarm je dužan da u asortimanu ima i određenu količinu kućnih testova, naročito jer je u pomenutom periodu broj zaraženih bio i po 200 nedјeljno na teritoriji Crne Gore. Da li po toj logici treba obustaviti i nabavku "longacefa" koji se koristi u liječenju kovida s obzirom da nema pandemije, naveo јe Marinović.

Smijenjen Marinović, Bogavac novi v.d. direktora Montefarma

Poručio јe da su zaposleni, koјi su bili na raspolaganju firmi van radnog vremena, sasvim opravdano imali pravo upotrebe službenih vozila. Marinović јe podsјetio da je ukupna potrošnja goriva do njegovog dolaska bila enormna, samo za 2021. godinu oko 50.000 litara, da bi 2023. bila smanjena za trećinu.

– Što se tiče "odblokiranja" isporuke ljekova od strane Farmegre, pitam se da li je stvorena vještačka blokada od strane bivših kolega gospodina Bogavca ne bi li on spasonosno riješio nepostojeći problem. Dug ZU Apoteke CG Montefarm prema dobavljačima na dan mog postavljenja bio јe preko 14 miliona eura, a 2023. godinu Montefarm je zaključio bez dugovanja, dakle 0 duga. V.d. direktora Bogavac je, za razliku od mene koji sam zatekao milionske dugove, devastirane apoteke sa rupama u plafonima, travom koja raste iz zidova i destilatore za vodu sa više kamenca od veš-mašina na deponijama, a u kojima se destilovala voda kojom su rastvarani praškasti ljekovi i za moju i za vašu djecu, došao u sređenu firmu u kojoj se zna red, sa reprezentativnim apotekama i sa 3 miliona eura na računu, poručio јe Marinović.

(VIDEO) Marinović za "Dan": Šimun me smјenjuјe zbog interesa privatnih lobiјa

On јe, između ostalog, istakao da јe tokom njegovog rukovođenja Montefarmom "jedini alkohol koji je mogao da se nađe u skladištu medicinski, za razliku od prvih dana mandata Bogavca kad je određena grupa zaposlenih u tom istom skladištu konzumirala alkohol na radnom mjestu".

– Sva ostala pitanja ostavljam za kontrolno saslušanje pred Odborom za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore, dodao јe Marinović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 10:29