Marko Marković / - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
03/09/2024 u 16:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Marković: Adžićevim koordinisanjem sistem pretrpio značajnu štetu

Državni sekretar Marko Marković reagovao je povodom navoda poslanika GP URA Filipa Adžića. Kako je kazao, Adžić je pukom slučajnošću obavljao funkciju koordinatora Ministarstvom odbrane.

Povodom današnje izjave nekadašnjeg koordinatora Ministarstvom odbrane Filipa Adžića, koji je pukom političkom slučajnošću obavljao tu funkciju, a koji se jedva držao “iznad vode” i u Ministarstvu unutrašnjih poslova, želim da istaknem da je njegovim koordinisanjem sistem pretrpio značajnu štetu, kako u smislu kredibiliteta ove institucije, tako i u suštinskom smislu- naveo je Marković.

Adžić: Obezglavljivanje Vojske nastavak je sistemskog razaranja bezbjednosnog sektora Crne Gore

Kako navodi, do sada se nije oglašavao povodom izjava Adžića.

- Jer ga ne smatram pretjerano relevantnom adresom da bismo ga, pored svih redovnih obaveza unutar Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, udostojili odgovora, jer je teza koju je iznio potpuno lišena istine i vođena potrebom kampanje za lokalne izbore u Podgorici! Bitna je činjenica da je prethodnik brigadnog generala Lazarevića, general Đurović smijenjen samo mjesec i kusur dana nakon formiranja 43. Vlade, poznatije kao vlada DPS-a i Ure- naveo je on.

Takođe, smatra da je dužan javnost podsjetiti i informisati da je postavljenje generala Lazarevića dio dogovora o formiranju vlasti i Vlade na relaciji Đukanović-Abazović.

- Te da je jedan od uslova Đukanovića i 43. Vlade upravo i bilo postavljenje generala Lazarevića za načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore! Da bruka bude još veća, u toku koordinisanja gospodina Adžića, ministarstvo je tada vodio upravo general Lazarević a ne Adžić, čime je narušen univerzalni princip civilne kontrole oružanih snaga! Gospodine Adžiću, nasuprot vašem pristupu, danas se sve radi po Ustavu i zakonu, sistem napreduje svakodnevno i uživa zaslužen kredibilitet i niko, podvlačimo niko, se ne miješa u nadležnosti ministra, jer ministar Krapović to jednostavno ne dozvoljava- naveo je Marković.

Kako je poručio, "istini za volju, obaveza nam je da do kraja budemo pošteni i transparentani, te podvlačim da, niti predsjednik Vlade gospodin Spajić, niti predsjednik Skupštine gospodin Mandić nikada nisu pokušali da utiču na bilo koju odluku ministra Krapovića".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 21:50