Medina Višnjić sa mentorkom i organizatorima / UZP Roma i Egipćana
27/04/2024 u 08:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medina Višnjić pobjednica na literarnom konkursu u organizaciji UZP Roma i Egipćana

Na literarnom konkursu u organizaciji UZP Roma i Egipćana prvo mjesto osvojila je Medina Višnjić, učenica iz Gimnazije "30. septembar" iz Rožaja za rad "Ispričaću vam priču o Romima".

Drugo mjesto osvojila je Enisa Škrijelj, učenica iz Gimnazije "30. septembar" iz Rožaja, za rad "Dječak sjajnih očiju", dok je treće mjesto osvojila je Amina Kačar, učenica Medrese "Mehmed Fatih" iz Rožaja za rad "Stop diskriminaciji Roma".

- Nagrađenim učenicama čestitamo zbog jako kvalitetnih radova, a uručene su im diplome i nagrade, dok su njihovim mentorkama Mirsadi Šabotić (Gimnazija "30. septembar" i Dženisi Mujević) uručene diplome za rad sa nagrađenim učenicama - saoštili su iz Udruženja.

UZP Roma i Egipćana raspisalo je literarni konkurs za učenike sa područja rožajske opštine u okviru projekta "Obrazovanjem do uspjeha RE populacije u Beranama" koji je finansijski podržan od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Kako su saopštili iz Udruženja, teme konkursa su bile "Romi, moji prijatelji", "Ispričaću vam priču o Romima", "Stop diskriminaciji Roma".

Rožajski gimnazijalci na radionici o integraciji Roma i Egipćana

Na konkurs je pristigao veći broj radova, od kojih su izabrana tri najbolja.

Nagrade su uručili Sultan Beća, koordinator projekta, i mr Nikola Raičević, asistent projekta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 12:09