Општина Пљвља / - Б.Је.
28/09/2023 u 18:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medžlis Islamske zajednice: Uvodi se neki novi sistem vrijednosti na koji nećemo moći da se naviknemo

Posebno ih zabrinjava činjenica da se od multietničnog sklada u Pljevljima odriču i one stranke koje se deklarišu kao građanske

Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Pljevlja u ime svih pljevaljskih muslimana uputio je protestnu notu predsjednici Skupštine opštine Pljevlja, zbog izglasavanja imenovanja novog datuma za Dan opštine, a koji je isključivo vezan za pripadnike jedne religije. Kako ističu, time se pripadnicima drugih religija nameće osjećaj nepripadnosti ovome gradu.

- Mi kao muslimani, imamo potrebu da se radujemo datumima koje obilježava naš grad, ali ovakvim odlukama nam se uskraćuje pravo na to. Posljednji tračci evropskih vrijednosti se jedan za drugim gase, pa i odricanje od datuma vezanog za antifašizam kao rođendana naših Pljevalja je pokazatelj da se uvodi neki novi sistem vrijednosti u naše živote, na koje mi, kao evropski muslimani se nikada nećemo moći navići - navode u saopštenju.

Posebno ih zabrinjava činjenica da se od multietničnog sklada u gradu odriču i one stranke koje se deklarišu kao građanske.

-Nadamo se, da će narod u Pljevljima, ovakvim raskrinkavanjem dvoličnjaštva, znati da prepozna ‘vuka u jagnjećoj koži‘ i u budućnosti se postaviti prema njima na adekvatan način. Medžlis Islamske zajednice Pljevlja u ime svih pljevaljslih muslimana odbacuje činjenicu da se nameće nešto što se ne slaže sa vjerskim načelima nas, kao pripadnika Islama, a vjerske praznike drugih religija, koje poštujemo, nikada nećemo prihvatiti kao svoje- navode u Odboru MIZ Pljevlja.

Usvojen predlog: Sveta Petka da bude novi Dan opštine Pljevlja

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 21:27