/ - FOTO: SRđAN BOLJEVIć
27/05/2023 u 11:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Milatović: Zahtijevam potpuno rasvjetljenje slučaja, to je ono sto dugujemo Dušku i Crnoj Gori

Građani očekuju otkrivanje nalogodavaca i rasvjetljavanje slučaja, nadam se da cemo uskoro dobiti takav rezultat - kazao je predsjednik

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović zatražio je od nadležnih da potpuno rasvijetle ubistvo glavnog i odgovornog urednika lista Dan Duška Jovanovića.

Milatović je položio vijenac na mjestu na kome je prije 19 godina ubijen Jovanović.

image
foto: srđa boljević


- Ovdje sam da odam počast Dušku Jovanoviću, borcu za demokratiju i bolju Crnu Goru. Njegovo ubistvo je jedan mučan dio naše prošlosti. Zahtijevam, u ime građana Crne Gore, potpuno rasvjetljavanje ovog slučaja, to je ono što dugujemo Dušku i svim slobodnim novinarima koji su za vrijeme jednog nedemokratskog režima nosili baklju slobode i slobodne riječi. Građani očekuju otkrivanje nalogodavaca i rasvjetljavanje kompletnog slučaja, nadam se da ćemo uskoro dobiti takav rezultat - kazao je predsjednik.

image
- FOTO: DAN

On je rekao da se nada da se nikada u Crnoj Gori više nikome neće desiti ovo sto se desilo ovdje Dušku.



Milatović je, odgovarajući na pitanje novinara, kazao da u prethodnih 19 godina Crna Gora nije imala predsjednika koji predstavlja građane i koji je morao doći na mjestu ubistva Jovanovića.

- Ostavljam građanima da sude o tome i nadležnim organima da raščivijaju ovaj slučaj jer to je ono što svi građani i ja kao predsjednik očekujemo - poručio je Milatovi.

On rekao da je apsolutno neprihvatljivo bilo šta drugo osim kompletne istine u vezi sa ubistvom Jovanovića.

- Kao rezultat te istine da svi oni koji su učestvovali u ovom gnusnom činu budu kažnjeni. Jedino tako ćemo se odužiti Jovanoviću, njegovoj porodici, pravdi u Crnoj Gori i svim slobodnim novinarima - zaključio je Milatović.

Na današnji dan ubijen glavni i odgovorni urednik "Dana" Duško Jovanović: Pravda kasni 19 godina

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:28